Sport

2015.05.26. 18:52

Sinkó Zoltán nyert a hazai testépítő versenyen

Székesfehérvár - Szombaton Székesfehérváron rendezték a WBPF Európa-bajnoki kvalifikációs versenyt. A fehérvári testépítők sikeresnek bizonyultak.

Bobory Balázs

Mintegy 150 versenyző gyűlt össze a Köfém Klubházban szombaton, több, mint tíz kategóriában nevezhettek a sportolók. Közel négyszáz érdeklődő váltott jegyet és kiválóan szórakozott.

A nézők sokat tapsolhattak a verseny egyik főszervezőjének, Sinkó Zoltánnak, aki a-70 kilogrammosok kategóriájában első helyen végzett. A fehérvári sportember tavaly ebben a súlycsoportban lett Európa-bajnok, így nem meglepetés a sikere. Sinkó indult még a Masters -80 kg kategóriában, de itt kevesebb eséllyel, mivel mindenki tíz kilóval többet nyomott nála.

Sinkó Zoltán aki boldogan értékelte kőkemény munka árán megszerzett eredményét részt vehet június 5. és 7. között a Hollandiában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon.

A hölgyeknél az első versenyszezonjában 38 éves Guti Edina az athletic kategóriában az erős mezőnyben ötödik helyen zárt. Ez a verseny a magyar országos bajnokság is volt egyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!