Sport

2017.06.05. 17:05

Szerdán már az aranyért csatáznak a fehérvári kosarasok

ZALAEGERSZEG A házigazda ZTE KK a negyedik összecsapáson is nagyon küzdött, de a fehérváriak remek hajrával fordítottak, és ott vannak a döntőben.

Horog László

Zalakerámia ZTE KK-Alba Fehérvár-Puebla Plus 74-79 (27-21, 16-15, 19-23, 12-20)
Zalaegerszeg, 2500 néző, v.: Pálla, Győrffy, Söjtöry.

ZTE: Ubilla 11/3, Norfleet 22/12, Benke 7, Szabó 7/3, Drungilas 17. Csere: Mohácsi 8/6, Kis 2, Wright, Gáll. Vezetőedző: Bencze Tamás
Alba: Taylor 13/9, Mohammed 15/9, Shepard 17, Lóránt 4, Keller Á. 10. Csere: Edwards 16, Farr 4, Markovic, Keller. I. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Drungilas közeli kosarával indult a derbi, majd Ubilla is betalált, erre Taylor hármassal felelt. A folytatásban is a házigazda dominált, 27-13-ra is vezetett. Ahogy múltak a percek, úgy jöttek egyre közelebb a vendégek, akik végig ott voltak a hazaiak nyakán. Aztán a záró harmad derekán a vezetést is átvették, Taylor pontjaival. Nem is adták ki a kezükből a kezdeményezést, végül öt ponttal nyertek, 74-79. Sikerükkel lezárták a párharcot, szerdán, 19 órakor hazai pályán kezdik a finálét a Körmendet kisöprő Szombathely ellen.

Lóránt Péter Fotó: Molnár Artúr

Bencze Tamás: - Nem vagyok boldog, de gratulálok a fehérváriaknak. A második félidőben jobban játszottak, kihasználták hibáinkat.

Dzunic Branislav: - Végig nagyon kiélezett volt a meccs. A térfélcsere után jobban játszottunk, de kellett hozzá egy kis szerencse is. A ZTE-t is megilleti az elismerés. Végig óriási volt a küzdelem, magas színvonalú párharc, remek hangulattal. A második húsz percben nyújtott teljesítményünk elég volt ahhoz, hogy a fináléba jussunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!