Sport

2017.05.26. 10:37

Szombat este minden eldől - A Videoton FC Kispesten vívja a bajnoki döntőt

SZÉKESFEHÉRVÁR Igazi csúcsrangadó kezdődik szombaton 19 órakor a kispesti Bozsik Stadionban. Ha az eddigi 32 mérkőzés alatt nem tudták eldönteni, hogy ki a jobb, most mindenre fény derül. A Budapest Honvéd és a Videoton FC bajnoki fináléjával zárul a pontvadászat.

Ferencz Balázs

- A két legjobb csapat játszik egymás ellen az utolsó fordulóban a bajnoki címért, ez egészen különleges helyzet, nem minden nap történik meg. A magyar labdarúgásnak biztosan jót tesz, hogy egy ilyen nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzéssel zárul a bajnoki idény. Tavaly nem volt ilyen szoros a bajnokság, a második helyért volt szoros párharc. Számunkra az, hogy megvan az esélyünk arra, hogy bajnokok legyünk az utolsó meccsen, egy jó kiindulási pozíció a kezdő sípszó előtt - fogalmazott a Videoton FC vezetőedzője, Henning Berg a sorsdöntő, minden nyitott kérdésre választ adó találkozó előtti napokban.

A fehérváriak tehát bizakodva várják a két klub 97. egymás elleni élvonalbeli összecsapását, s miért ne tennék, hiszen a Ferencváros múlt heti 4-1-es legyőzése alkalmával, érett, lendületes, jó játékkal rukkoltak elő. Kiváló egyéni teljesítmények, és tekintélyt parancsoló csapatjáték jellemezte a Videoton futballját a bronzérem várományosa ellen. Igen ám, de Marco Rossi is brutálisan erős Honvédot rakott össze, mely együttes ereje nem az egyéni klasszison, hanem az egységen, az önbizalmon, a higgadtságon és a taktikai elemek kiváló ötvözetén alapszik. A kispestiek is éppúgy 62 pontot gyűjtöttek, mint a Videoton, azonban rosszabb a gólarányuk, ráadásul az idei két találkozójukat is elbukták a piros-kékekkel szemben - szeptemberben 2-1-re, márciusban 3-0-ra nyert a Vidi -, de... Több győzelmet szerzett idén a Honvéd, s ebben a bajnokságban ez a második számú rangsoroló tényező. Vagyis a Kispestnek elegendő egy döntetlen is az aranyéremhez.

- A bajnokság nagyon kiegyenlített. A legtöbb csapat képes legyőzni a másikat egy-egy mérkőzésen. A Honvéd jól szerepelt idén, sok szoros mérkőzést húztak be, ez egy minőségi csapatra utal. A tavaszi idényben jó eredményeket értek el, de ez rólunk is elmondható. Ugyanannyi pontunk van, mint a Kispestnek, de mi lőttük a legtöbb gólt és mi kaptuk a legkevesebbet, viszont nem vagyunk elsők a tabellán - egyelőre. Tudjuk, hogy nyernünk kell, nagyon várjuk már a meccset - jelentette ki a Videoton norvég mestere, aki féltve őrzi titkait, nem kívánja felfedni egyetlen ütőkártyáját sem a nagy derbi előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!