Sport

2017.02.21. 18:13

Szombaton elindul útjára a labda a megyénkben

Elkezdődnek a hétvégén különböző osztályú megyei labdarúgó-bajnokságok küzdelmei, így, ahogy már évek óta megszokhattuk az MLSZ Fejér megyei Igazgatósága is megtartotta tavaszi idénynyitó értekezletét, ezúttal a Fehérvári Civil Központban.

Káldor András

- Pályázzunk, méghozzá átgondoltan, azt kérném a csapatoktól, hogy jól nézzék, meg milyen fejlesztésekre lenne szükség. A TAO megszerzése nem megy egyik napról a másikra, tekintsék át csapatok, mert az elnökségnek sem könnyű e tekintetben a feladata. – figyelmeztette a résztvevőket bevezetőjében Bencsik István az FMLSZ elnöke.

Fotó: Molnár Artúr

- Egyértelműen a tavasz fő feladata az IFA (Integrál Futball Alkalmazás) beindítása a megyében. – tájékoztatott Schneider Béla az MLSZ Fejér Megyei igazgatója. – Az átigazolás nehezen ment, még meg kell szokniuk a csapatoknak. Az előforduló hibákat a Help Desk javította, ám annyiból sokat segít, hogy nem kell sorban állni az Igazgatóságon a csapatoknak, hanem akár éjjel kettőkor is feltölthették a kérelmeket, és a szükséges adatokat.

Újdonság lesz, hogy a Bozsik-program átalakul, a regionális központok elkerülnek a megyétől, kiemeltként a Puskás Akadémia kezeli majd a programot a jövőben. Hozzájuk tartozik egész Fejér megye, Komárom-Esztergom megye nagy része, Veszprém megyének szintén egy része, valamint Somogy megyéből Siófok is ehhez a régióhoz tartozik majd.

Az utóbbi hetek szélsősége időjárása nem volt jótékony hatással a pályák állapotára, nagy kérdés, hogy minden pályán zökkenőmenetesen elindulhat-e a szezon?

- A pályaviszonyok nem ideálisak, néhányan kérték, hogy műfüvön játszhassanak, ehhez hozzájárultunk, mert el kell kezdeni a bajnokságot. Nem lesz halasztás egyik osztályban sem! – tudtuk meg Schneider Bélától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!