Sport

2017.06.09. 19:40

Ismét egymásnak feszülnek a kosárdöntőben a vasiak és a fehérváriak

A férfi kosarasok első döntője szerdán este nem az albások tervei szerint alakult, a Falco egy ponttal nyert a Gáz utcában. A hétvégén újra találkoznak.

Horog László

A fehérvári kék-fehérek sokat nem merenghettek az aranycsata első felvonásán elszenvedett, 77-76-os vereségen, ma, 14.45 órakor a telt házas Aréna Savariában van jelenésük. Könnyű dolguk nincs, sőt, a feladat embert próbáló, lévén a sárga-feketék a szezonban még nem veszítettek, 21 alkalommal hagyták el nyertesen csarnokuk parkettjét. Az Alba Fehérvár Puebla Plus vezetőedzője, Dzunic Branislav szerint a Szombathely nem érdemtelenül nyert, ugyanakkor az sem lett volna különleges, ha saját csapata diadalmaskodik. Egylabdás meccs volt, ahogy kikaptunk, ugyanúgy nyerhettünk volna. A végén kétszer támadtunk a győzelemért, rontottunk. Remélem, ma délután javítunk.

A fehérvári vezetők szerint sem lefutott a bajnoki döntő, bár azzal mindenki tisztában van, hogy a vasiak komoly lépéselőnybe kerültek. Az Alba sportigazgatója, Simon Balázs reméli, a hétközi derbi csak kisiklás volt.

- Remélem, hogy ugyanolyan harcos, koncentrált, agresszív játékkal jelentkezünk, mint az elődöntő második mérkőzésén. Ha megvalósítjuk, kiegyenlíthetjük a párharcot. Nagyon nehéz ütközet vár ránk, óriási az előttünk álló kihívás. Tiszteletet parancsol, hogy a Falco a szezonban otthon még nem veszített. Bizonyítani szeretnénk, hogy mi vagyunk a legjobb csapat Magyarországon.

Az Alba ügyvezető igazgatója, Halm Rolland is képesnek tartja a fiúkat az idegenbeli győzelemre.

- Meg kell próbálnunk visszaszerezni az elveszített pályaelőnyt. Erre képesnek is tartom a csapatot. Szerdán támadásban nem voltunk elég pontosak, nem játszottunk elég okosan, a védőjátékunkkal nem volt különösebb probléma. Remélem, a hétvégén higgadtabbak leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!