Sport

2017.05.22. 18:45

Tatán is ők domináltak a tatamin

TATA 21. alkalommal rendezték meg a J&S Speed Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt.

Szupkai Gábor

A veszprémi diákolimpiai döntő után ez a verseny büszkélkedhet a legnépesebb mezőnnyel és a legmagasabb színvonallal is. Ezúttal 3 ország 41 klubjának 465 remekül felkészült versenyzője mérte össze erejét küzdelemben és formagyakorlatban.

A Fehérvár Karate Akadémiától a sensei Mátó Katalin irányítása alatt készülő kata csapat ezúttal nem szerepelt eredményesen, a Mayer Eszter, Reichert Jázmin, Vereb Zsolt hármas kiegészülve az újonc Zsapka Rékával most nem tudott dobogóra állni.

Nagy Natália útban az aranyérem felé Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

Küzdelem versenyszámban Sensei Bőke Béla tanítványai közül Fekete Gergő és Kreitl Kitti a közelgő világbajnokság miatt hiányoztak, míg Dezső Kata és Herczog Ádám sérülésből lábadozik. Vereb Zsolt, Reichert Jázmin, Kulcsár László és Németh Máté ezen a versenyen nem jutott a nyolc közé, Puszta Péter, Bőke Eszter és Tihanyi Eszter ellenben bronzéremig verekedte magát. Szintén a testvédős pontversenyben indult Kántor Viktória, aki a diákolimpiai bajnokot legyőzve lett aranyérmes.

Nagy Natália ifi lányként testvédős KO szabályrendszerben +60 kg-ban állhatott a dobogó legfelső fokára. Farkas Ágnes a testvédős KO szabályok értelmében legfőbb fegyvereit a nagy erejű combrúgásokat és a frontális fejrúgásokat nem használhatta, ennek ellenére minden ellenfelét maga mögé tudta utasítani.

Az akadémia versenyzői legközelebb a nagyszebeni vb-n, a vásárúti Polgármester Kupán és a Tadashii Kupán szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!