Sport

2017.02.15. 20:43

Teljes csőd és apátia - A Fehérvár nagy verést kapott és lemarad a rájátszásról

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorong csapata sorsdöntő mérkőzésen fogadta a Dornbirner EC alakulatát, Sofron István nélkül...

Ferencz Balázs

Kis túlzással még csak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok öltözői felé szállingóztak az alsóházi kvalifikáció hetedik fordulójának főszereplői, amikor robbant egy kisebb bomba, a Fehérvár AV19 közleményt jelentetett meg honlapján az alábbi szöveggel: „A mai napon Sofron István nem áll Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Jelen pillanattól az ügyet belső ügyként kezeljük, további információval nem áll módunkban szolgálni.” Ennek tükrében a klub nem is adott bővebb tájékoztatást a miértekről, de ha kicsit tüzetesebben kutakodott a jégkorongbarát, a Magyar Jégkorong Szövetség jóvoltából rá is találhatott a lehetséges válaszra. Íme: „A Magyar Antidopping Csoport (MACS) hivatalosan értesítette a Magyar Jégkorong Szövetséget (MJSZ), hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak.... Az MJSZ értesítette a játékos egyesületét és a megfelelő szervezeteket arról, hogy a vizsgálat ideje alatt mostantól felfüggeszti a versenyjogát. A Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) rendelkezett a doppingbizottság összehívásáról és a doppingfegyelmi eljárás megindításáról. A MACS tájékoztatása szerint ez önmagában még nem jelenti a doppingvétség megállapítását.” - áll a közleményben. A lényeg tehát, hogy Sofron István nélkül kellett harcba szállnia a Volánnak a Dornbirn ellen, mégpedig az életbenmaradásért, mert a vesztes elengedheti a rájátszás gondolatát.

A fehérvári sportért sokat tett Alba Volános sportvezetők, Tóth István korábbi SC elnök, és Sárvári László ügyvezető ünnepélyes kezdőbedobása után nagy iramban kezdtek a felek, előbb Erdély lövését védte Hardy, majd Cody Sylvester löketét blokolta Hetényi. Résen kellett lennie a magyar kapusnak, mert a Bulldogok szívósan ostromoltak. A nyomás a 6. percben vált elviselhetetlenné. Connelly kapu elé lőtt korongjába Haberl piszkált bele, a pakk a hálóba vágódott, 0-1. Magasabb fordulatszámon cikáztak az osztrákok, egy perccel később D’Alvise centerezéséből Schmidt talált a ketrecbe, 0-2. Éledeztek az Ördögök, de vasvillájuk csorba és életlen volt az első harmadban, a Dornbirn pedig a 12. percben újra mart. Arniel kerülte meg a kaput és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Grabher Meiert, 0-3.

A második harmadban harcosabb volt a Fehérvár, de a játéka továbbra is halovány volt. A meccs első emberhátrányát kivédekezték a kék-fehérek, de a mérkőzés derekán a dornbirni kettős fór újabb találatot szült, D’Alvise mattolt, 0-4. Megroppant a Volán, és Sárpátki kiállítása alatt Livingston is Hetényi mögé juttatta a korongot, 0-5. A magyar kapus ennek ellenére nem védett rosszul, de az öt gombóc neki is sok volt, Rajna váltotta. 5 perccel a periódus vége előtt őt is felavatták a vendégek, Livingston gyötörte a pakkot a kapuba úgy, hogy a védők nagyon lemaradtak az osztrák akcióról, 0-6. A Bulldogok a záró periódusban sem álltak le, Grabher Meier vágta a korongot az enerváltan, kedvetlenül és gyartán hokizó fehérváriak hálójába, 0-7. A 48. percben megtört a jég, Owens távoli bombával szépített, 1-7. Hiába a szépségtapasz, mert Ban rögtön válaszolt, 1-8. Az 56. percben még volt miért lengetni a sálakat, B. Orban kozmetikázott. A végére aztán apátia lett úrrá a csarnokon, sovány vigasz, hogy a matematikai esély még mindig él...

Fehérvár AV19-Dornbirner EC 2-8 (0-3, 0-3, 2-2)

Székesfehérvár, 2014 néző. Vezette: Smetana, Zrnic.

Fehérvár: Hetényi (Rajna) - Schiestel, Owens 1, B. Orban 1 (1), Maylan, Sárpátki - Sagert, Manavian, Erdély, Sarauer, Bodo - Szirányi, Orbán A., Kóger, Vas J., Beauregard - Szabó D., Szabó B., Reisz, Kocsis. Vezetőedző: Benoit Laporte.

DEC: Hardy - Magnan, Schmidt 1, D’Alvise 1(2xee) (3), Arniel (2), Grabher Meier 2 (1) - Caruso, Connelly (1), D. Sylvester (1), McBride, C. Sylvester - Siutz, Crawford, Petrik, Häußle, Livingston 2(egyik ee) - Konradsheim, Haberl 1, Ban 1, Macierzynski. Edző: Dave MacQueen. Kiállítás: 14 ill. 6 perc. Lövések: 20-35

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!