Sport

2015.05.27. 16:41

TESZ-nek az egészségért - Június 7-én negyedik alkalommal rendezik meg a futást

Székesfehérvár - Sajtótájékoztatót tartottak a Regionális Atlétikai Központban. A téma a június 7-én megrendezendő TESZ utcai futóverseny volt.

Silye Sándor

Östör Anamária, Miklósa Erika, Hirt Károly és Borsányi Zoltán voltak a tájékoztatók. Megtudtuk: jövő vasárnap negyedik alkalommal rajtolhat majd el 10 órától a várhatóan nagy mezőny az ARAK és a Depónia által kitalált viadalon, amelynek mottója: futás a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért. Mert: az első ezer jelentkező, aki összenyomott PET palackkal jelzi részvételi szándékát, ajándék pólót kap. A kategóriák első három helyezettje érmet és ajándékot nyer, míg a távot sikerrel teljesítők között különdíjakat sorsolnak ki a támogatók felajánlásával. Akik TESZ-nek valamit környezetük tisztaságáért, az egészségük megörzéséért, azok a családi csapatok (1 kör - 1,2 kilométer), munkahelyi váltók (4x1 kör - 4,8 km), utcai futók I. (4 kör - 4,8 km), utcai futók II. (8 kör - 9,6 km) verseny kategóriákban tehetik meg. Idén is megrendezik az iskolák versenyét, és sportfelszerelési utalványt kapnak a legaktívabb intézmények. Minden olyan iskola 20 ezer forint utalványt kap, amelyben legalább 50 fő fut majd. A legtöbb futóval megjelenő első nyolc suli között 180 ezer forint értékű utalványt osztanak szét. A futás lehetőségénél többet kínálnak a szervezők: ugyanis lesz számítógépes talpvizsgálat, az érdeklődők vásárlási tanácsot kapnak a szakemberektől azt illetően, hogy milyen futócipőt érdemes venni, míg a futásban elfáradtakat ingyenes masszázs várja.

A verseny fővédnöke - Cser Palkovics András polgármesterrel együtt -, Mikósa Erika ebben az esztendőben nem fut, ugyanis:

- Ekkor Tajvanban ötszázadik alkalommal éneklem az Éj hercegnőjét a Varázsfuvola című operában. Klassz esemény lesz, sőt, hetedikén én is futok, igaz ott. Székesfehérváron jöjjenek minél többen, hogy belekóstoljanak abba, milyen is a futás. Ha először tömegesen teszi ezt bárki, megszeretheti e mozgásformát. Próbálják ki, tudják meg: futni jó - mondta a kiváló operaénekesnő.

Ez a nap nem csupán futó erőpróba lesz, hanem jótékonysági rendezvény is. A TESZ rendezői csatlakoztak a csákvári Fuss, hogy léphessen jótékonysági összefogáshoz. Az ekkor befolyt nevezési díjakból Brechler Ottó ALS szindrómás fiatalember gyógyulását segítik. Östör Annamária és Miklósa Erika abban egyetértett, fontos, hogy segíteni is szeretnének az arra rászorulóknak. Sőt, június hetedikén egy kört együtt tehet meg mindenki Ottóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!