Sport

2017.06.15. 19:20

Tető alatt a lelátók - Néhány szektor felett már rögzítették a tetőszerkezetet

SZÉKESFEHÉRVÁR Egészen pontosan 205 napja építik az új Sóstói Stadiont. A Videoton FC labdarúgócsapatának otthona napról napra csinosodik.

Ferencz Balázs

2016. november 23-án kezdte a munkát a négy cég alkotta Sóstói Stadion Konzorcium a Csíkvári úton, s a bontási munkálatokat a cölöpalapozás követte, majd az előregyártott betonpillérek behelyezésével kezdett magasodni a létesítmény, s nyerte el azokat a jegyeket, melyek stadionná varázsolnak egy építményt.

Kecses, légies szerkezeten nyugszik majd a tető borítása Fotó: SE

A lelátókon 27 sornyi szék kap helyet. A keleti oldalon két lelátórész már megkapta tetőkoronáját. A speciális technikával illeszkedő acélszerkezetek teljes egészében védik majd az esőtől és hótól a tribünöket. A 2005-ben átadott főépületnek már csak a vázszerkezete áll, a régi objektumhoz illeszkedik majd a főlelátó egysége.

A stadion mellett 30 méteres magasságba kúszó kilátóról már most impozáns, de még "féloldalas" látványt nyújt az aréna Fotó: Simon E.

A valamivel több mint 12,6 milliárd forintból épülő aréna befogadóképessége 14201 fő lesz. A kivitelezésre szánt 420 naptári napnak megfelelően 2018. január 16-ára kellene befejezni a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!