Sport

2016.11.08. 14:24

Thomas Beauregard a Volánban

Székesfehérvár - Thomas Beauregard, a 30 éves kanadai csatárt szerződtette a távozó Adam Courchaine helyére a Fehérvár AV19 jégkorong csapata

Ferencz Balázs

A jelentős ECHL tapasztalattal rendelkező Thomas Beauregard az előző két szezont az LNAH-ban töltötte, ahol a Trois-Rivieres Blizzard CNS csapatában 40 mérkőzésen 69 pontot szerzett. A 241 ECHL találkozón 215 pontig jutó kanadai emellett megfordult az AHL-ben, Dániában, Norvégiában, valamint a svájci másodosztályban is, ahol 35 mérkőzésen 14 gólt és 10 gólpasszt szerzett. A 2008-ban ECHL-bajnok Beauregard többször lett díjazott csapatában, így az LNAH legsportszerűbb játékosának címe mellett, a tavalyi szezonban All-Star csapatba is beválasztották, valamint a liga MVP-je, legtöbb gólját és pontját szerző játékosa lett.

Fotó: lhebdojournal.com

A játékos érkezése után elmondta, első hívásra igent mondott az ajánlatra: „Már régóta gondolkoztam azon, hogy visszatérek Európába. Amikor Benoit Laporte felhívott, nem is hezitáltam, azonnal döntöttem. Ezt még megkönnyítette az is, hogy ismerem Brandon Marinot, a csapat korábbi játékosát, aki csak jót mondott a csapatról, a szurkolókról és a városról is. Emellett több játékost ismerek, akik a bajnokságban játszanak, velük is beszéltem.

Ők elmondták, hogy nagyon jó színvonalú a liga, ahol tehetséges játékosok játszanak. Úgy gondolom, hozzá tudom majd segíteni a csapatot a sikeres szerepléshez.” A klub és a játékos a szezon végéig szóló megállapodást kötöttek. Thomas Beauregard kedden már meg is érkezett Székesfehérvárra és a pénteki, Dornbirn elleni találkozón mutatkozik be a Fehérvár AV19-ben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!