Sport

2015.05.23. 15:07

Tischler mesternégyese is kevés volt - Az Újpest nyerte a fordulatos csatát

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában fordulatos, gólgazdag mérkőzésen látványos csatát vívott a Puskás Akadémia FC az Újpest FC ellen. Hiába vezetettek háromszor is a felcsútiak, pont nélkül maradtak.

Ferencz Balázs

OTP Bank Liga, 29. forduló

Puskás Akadémia FC – Újpest FC 4-5 (3-2)

Felcsút, Pancho Aréna, 2054 néző

Vezette: Solymosi (Kelemen, Demeter)

Puskás AFC: Danilovc – Szélesi (Makrai, 86.), Tar, Kelic, Fabio – Fiola, Kleinheisler, Tóth B., Polonkai (Nagy Zs., 61.) – Lencse, Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Újpest: Balajcza –Heris, Hudák D., Litauszki, Forró – Balogh B., Stanisavljevic – Nego, Suljic, Andrics (Sankovic, 92.) – Ojo (Perovic, 91.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gól: Tischler (6., 18., 45., 66.) illetve Heris (11.), Andrics (13., 53.), Kelic (69. – öngól), Nego (79.)

Sárga lap: Tóth B. (48.), Kelic (73.)

Kiállítva:

Ha a közönégszórakoztató játékot tartotta szem előtt a Puskás Akadémia FC együttese idei utolsó hazai bajnokiján, akkor maximálisan kiszolgálta a Pancho Aréna publikumát. Persze ehhez kellett az Újpest FC is, no meg a mesternégyesig jutó Tischler Patrik.

A Puskásnak általában jól megy a nagycsapatok ellen, így Benczés Miklós alakulata bizakodva várta a korábban szebb napokat látott, azonban a tavasszal magára találó Újpest FC-t. A két csapatot három hely és 10 pont választotta el egymástól a tabellán, s élvezetes játékot hintettek a pályára a viaskodó felek. Az egésznapos esőzés alaposan eláztatta a felcsúti pályát, minden lépésnél tocsogott a víz a stoplik alatt, de ez nem szegte a játékosok kedvét. Rögtön egymásnak estek a csapatok, Balajcza az ötödik percben még védte Lencse kísérletét, azonban egy perccel később már nem tudott mit tenni. Kleinheisler ívelte be az első hazai szögletet, Tischler Patrik szépen emelkedett magasra és a kapu közepébe bólintott 7 méterről, 1-0.

A 7. percben Heris 22 méteres lövését mentették szögletre a hazaiak. A 11. percben is sarokrúgást végezhettek el a lilák, a szöglet után Suljic lövésébe ért bele Heris sarokkal, a labda a jobb sarokban landolt, 1-1. Aztán jött az első fordulat a mérkőzésen. Két perc telt el, amikor egy újabb újpesti támadás futott, a védők között bejátszott labda lelassult a vizes talajon, Andrics eszmélt a leggyorsabban, beleszúrt a lassú labdába, mely után Danilovic vetődött, de már csak a gólvonalon túlról tudta visszakotorni, 1-2. A 18. percben megint a Puskás indult rohamra. Lencse futott el a baloldalon, középre adott, Tischler érkezett, első lövésébe még belevetődött Hudák, de a labda visszakerült a támadóhoz, és az ismétlésnél már a kapu jobb oldalába lőtt, 2-2. A gyors gólváltás után némi csend következett, amit a 30. percben Kleinheisler 25 méteres lövése tört meg, amit Balajcza védett. A 41. minutumban Ojo 18 méterről csavarta el a labdát a bal felső sarok irányába, Danilovic a levegőben úszva ütötte szögletre. A félidő utolsó percére tartogatta a slusszpoént a Puskás: Kleinheisler erőszakos volt a jobb oldalon, remek volt a beadása is, Tischler Patrik pedig becsúszva érkezett, és 4 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 3-2.

Fordulás után közvetlen a hazaiak domináltak, mégis a lilák találtak kaput. Az 53. percben a semmiből egyenlített az Újpest. Nego a jobboldalról adta be a labdát, Andrics pedig a kapuba helyezett, 3-3. Remek iram, élvezetes játék jellemezte a találkozót, ráadásul a nap is kisütött. De nem csak idő derítette jobb kedvre a Pancho közönségét. A 66. percben Tischler indult meg a labdával, előbb egy védőt fektetett el egy lövőcsellel, majd a kifutó Balajczát is becsapta és 12 méterről jobbal a kapu jobb oldalába helyezett, 4-3. Tischler a Kecskemét ellen lőtt mesterhármas után egy héttel négy gólt vállalt, klasszis teljesítmény.

Tischler Patrik negyedik gólja előtt mindenkit elfektetett (Fotó: www.puskasakademia.hu/Takács József)

Az Újpest vette át az irányítást, és gondoskodtak az újabb fordulatról. A 69. percbe egy jobboldali szabadrúgás után Hudák lövése pattant Kelic lábára, onnan pedig a felcsúti kapuba, 4-4. Tíz perccel később is az Újpest vezetett támadást a jobb oldalon, a beadás Fabio fején pattant meg, a labda átkerült a baloldalra, ahol Nego érkezett és közelről a kapuba belsőzött, 4-5. Az utolsó percekre a támadójátékot próbálta frissíteni Benczés Miklós, Makrai érkezett, de változást már nem tudott hozni a végére talán elfáradó felcsútiak játékába.

Látványos, jó meccset vívtak a mérkőzők, bármelyik együttes nyerhetett volna, de az Újpest könyörtelenül kihasználta a Puskás védekezésben vétett hibáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!