Sport

2014.12.17. 18:30

Tisztújító közgyűlés a Volánnál

Székesfehérvár - Tisztújító közgyűlés tartott az Alba Volán Sportclub. Az elnöki poszton Csáder Dezsőt újraválasztották.

Horog László

Egy esztendeje, december 9-én rendkívüli közgyűlés döntött a lejáró mandátumok meghosszabbításáról. Május 19-én tartották az évi rendes közgyűlést, szerdán délután pedig ismét összegyűltek a küldöttek, ezúttal vezetőségválasztó-tisztújító közgyűlés okán. A tagság létszámának függvényében , az Alba Volán SC alapszabálya szerint 33 fő szavazhatott, 29-en jelentek meg az anyacég Börgöndi úti irodaházának tanácstermében, tehát a közgyűlés határozatképesnek bizonyult. A napirendi pontok ismertetése után az elmúlt időszak eseményeiről az elnök, Csáder Dezső, a három szakosztály öttusa, jégkorong, sportlövészet képviseletében pedig Vörös Zsuzsa, Fekti István és Botos Zoltán beszámolóját hallgatták az egybegyűltek és fogadták el, ellenszavazat nélkül. Mindhárom sportvezető sikerekről számolt be, reményeik szerint a remek eredmények a jövőben sem maradnak el.

Az Alba Volán Sportclub új vezetőségének öt tagja: Mészáros Attila, Sárvári László, Csáder Dezső, Tóth István, Vargha Tamás

Az alapszabály módosítását Boros László ügyvéd kezdeményezte, javaslatát szintén egyhangúan fogadták el. A jelölő bizottság elnöke, Demeter József beszámolója következett, majd a szavazás, amely során új vezetőséget választottak. A tiszteletbeli testületbe négy, az elnökségbe kilenc, az ellenőrző bizottságba három főt delegáltak.

A szavazás menete egyszerű volt, a választásra jogosultak kihúzhatták a szavazólapról azon neveket, akiknek a megválasztásával esetleg nem értettek egyet. Az eredmény gyorsan megszületett, egyhangú voksolás nyomán került a vezetőségbe tiszteletbeli tagként Soltész Miklós államtitkár, Vargha Tamás államtitkár, Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és Németh Tamás, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója.

A sportklub elnökségében jut szerephez az újraválasztott elnök, Csáder Dezső, Tóth István tiszteletbeli elnök, Viszló Csaba alelnök, valamint Fekti István, Oszoli Imre, Papp Gábor, Szetmár István, Tamás József, Weiger János. Az ellenőrző bizottság tagja lett Boros László, Debreceni Gábor és Horváth Viktor .

Csáder Dezső ajándékkal köszönte meg munkáját a korábbi elnökségben tevékenykedő Gölöncsérné Strecker Máriának és Lukács Istvánnak, valamint a sportklub nevében értékes karórát adott át Sárvári Lászlónak, aki immár negyven esztendeje dolgozik a sportklub kötelékében, s ügyvezető elnöki munkakörét a jövőben is ellátja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!