Sport

2017.02.21. 22:31

Tizennégy fehérvári karatés a döntőben

Várpalota - Szombaton két helyszínen rendezték meg a kyokushin karate diákolimpia területi selejtezőit.

Szupkai Gábor

A két versenyen összesen 724 sportoló mérte össze tudását, hogy ott lehessen a veszprémi döntőben, amely a Koppenhágában, áprilisban megrendezésre kerülő junior EB kvalifikációs versenye. A Fehérvár Karate Akadémia húsz tehetséggel képviseltette magát a Nyugat-Magyarországi viadalon. Formagyakorlatban Sensei Mátó Katalin tanítványai, Fekete Panna és Mayer Eszter a dobogó második, illetve harmadik fokát foglalhatták el.

A legkisebbek között induló Reichert Jázmin és Vereb Zsolt a korcsoport alsó határát sem érték el, de csak hajszálnyival maradtak le a továbbjutásról.Küzdelemben legnehezebb dolga a gyermek II. kategóriában Bőke Eszternek és Puszta Péternek volt, de Kántor Viktóriával egyetemben bronzérmet szereztek, ahogy Szűcs Ferenc is a serdülők között, míg Kovács Máté a dobogó második fokára állhatott. Kulcsár Lászlónak az éremszerzés nem, csak a továbbjutás kivívása sikerült.Az ifi lányoknál Nagy Natália megnyerte az ifi női nehézsúlyt, Farkas Ágnes pedig a juniorok között bírói döntéssel lett második.

A fiúknál Fekete Gergő első helyen továbbjutva várhatja a döntő sorsolását, Herczog Ádám második lett. A junior lányok közül Kreitl Kitti súlycsoportot váltva is győzni tudott, és Dezső Kata is aranyéremmel zárt. Az akadémia így 14 versenyzővel mehet a veszprémi döntőbe március 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!