Sport

2016.07.05. 17:55

Több feltámadást hozott a tavasz

Székesfehérvár - A Fejér megyei első osztályban a vezetőedzők, elnökök értékelték az évet, beszéltek a nehézségekről, meglepetésekről, kulcsjátékosokról és a jövőbeli tervekről.

Szupkai Gábor

Ezen a héten a megyei első osztályban páros számú pozícióban végzett csapatok vezetőit kértük az elmúlt szezon értékelésére.

Velence (2.), Kiss Tibor, elnök:

- A célkitűzés az első három hely valamelyikének megszerzése volt. Amit a vezetőség eltervezett, az maradéktalanul teljesült, hiszen egészen a 28-29. fordulóig nyílt volt a bajnokság. Ám akkor végleg eldőlt, amikor a Sárszentmiklós ellen csak egy pontot tudtunk szerezni. Ha tavasszal kicsit jobban figyelünk, nem játszunk hat döntetlent, akkor teljesen más lett volna a történet, de három mérkőzésen is a hajrában vesztettünk pontokat. Ezt nem engedheti meg magának az a csapat, aki bajnok akar lenni. Ha abból a hat meccsből csak a felét hozzuk, akkor sokkal merészebb álmokat is szövögethettünk volna, és az Iváncsát is nehezebb feladat elé állítjuk, de tavasszal gond volt az összpontosítással. Akikre viszont nem lehetett panasz, az Kovács Krisztián és Király János, ők tényleg megtettek mindent, rajtuk semmi nem múlt. Most, szezon végén Pavlik József vezetőedző távozott, és vele együtt sok játékos is, de fontos megjegyezni, hogy nem ő vitte el őket, hanem mentek vele. Szerencsére találtunk egy fiatal, ambiciózus budapesti edzőt Czakó Andrást, és Budaörsről, valamint Budapestről érkeznek majd tehetséges és fiatal játékosok. Így a következő szezonban ismét a megyei első osztály első öt helyének valamelyike a cél.

Ercsi (4.), Gróf András, vezetőedző:

- A tavaszunk nagyon jól sikerült, ennek köszönhetjük a szezon végi negyedik helyet. Úgy érzem, a csapat lehetőségeit maximálisan kihasználtuk, tökéletesen elégedettek lehetünk. Az őszi félszezont egy jó közepesre lehetne legfeljebb értékelni, ellenben tavasszal kiemelkedő volt a védekezésünk, mindössze két vereséget szenvedtünk, és csak 12 gólt kaptunk. A fontos mérkőzéseket sikerült egy góllal hoznunk, rendkívül masszívak voltunk. A szezon elején a vezetőség célkitűzése az volt, hogy a mezőny első felében végezzünk, ott pedig lehetőség szerint minél feljebb. Ezt maximálisan sikerült elérnünk, az előttünk végzők jobb lehetőségekkel bírnak, és előttünk járnak. Akik velünk egy szintet képviselnek, azokat megelőztük, hiszen a Gárdony, a Sárszentmiklós és a Martonvásár is mögöttünk végzett, így elégedettek lehetünk. Persze szerencsések is voltunk, hiszen a tavasz folyamán, ha voltak is sérültek vagy eltiltottak, a pótlásukat megoldottuk, elég erős volt a keretünk, mindig akadt, aki túllendítette a csapatot a holtponton. Aki igazán kulcsfigura volt, az Ivacs Gábor, aki 30 góljával második lett a góllövőlistán, de rajta kívül is mindenki megtette a tőle telhetőt, voltak ugyan hullámzó teljesítmények, de ez mindenhol előfordul. A tervek a következő idényre is hasonlóak, a tabella első felében szeretnénk végezni, és erre minden esélyünk meglesz. Senki nem jelezte, hogy távozni szeretne, így megpróbáljuk egyben tartani ezt a gárdát, és hasonló teljesítményt nyújtani, mint idén tavasszal.

Martonvásár (6.), Kápolnai Csaba, elnök:

- Az első ötben szerettünk volna végezni, végül hatodikok lettünk, így a célunkat nem értük el, de ez még nem a világvége. Főleg mivel a sérülések és az eltiltások miatt alakult úgy, hogy túl hullámzó teljesítményt nyújtottunk, gyakran volt gond a hozzáállással, és Bajor Balázs kiesése is érzékenyen érintette a csapatot. Sajnos szezon végére az edzéslátogatás is erősen visszaesett, amit nagyon sajnálok. Arra büszkék vagyunk, hogy sikerült rangadókat nyerni, az Iváncsa elleni idegenbeli győzelem és a Velencén elért döntetlen komoly fegyvertény. Persze a mérleg másik serpenyőjében ott vannak a Lajoskomárom és a Szár elleni hazai vereségek. Igyekszünk kicsit erősíteni a keretet, a következő szezonban pedig újra megcélozzuk az ötödik helyet.

Mezőfalva (8.), Cseke Ottó, elnök:

- Kicsit lassan álltunk össze ebben a bajnokságban. Érkezett néhány új játékos, és nehezen ment a beépítésük, csak a szezon második felére forrt egybe a csapat. Az év elején az 5-8. hely lett megcélozva, ebből a minimális célt sikerült elérnünk. Persze nagy öröm, hogy mindezt egy nagyon fiatal csapattal sikerült elérnünk, általában 22 év alatt volt az átlagéletkor. A teljesítményingadozás emiatt talán elfogadható, másrészt az önbizalomhiány és az edzéslátogatottság is elég gyatra volt az ősszel. Ami fáj, az a kieső csapatok ellen elhullajtott sok pont, ugyanakkor az élboly tagjait szinte kivétel nélkül megvicceltük. Mindent egybevetve, elégedett vagyok a csapattal, de mindenképpen szeretném kiemelni a 17 éves Papp Martint, aki a szezon második felében vette át a kapusposztot, és kiemelkedően teljesített. A jövőt tekintve szeretnénk igazolni, jelen pillanatban négy játékossal tárgyalunk, július 11-én indul az alapozás, ha minden jól sikerül, akkor irány az 5. hely.

A hazaiak játékosa, Borostyán Balázs (b) és Huber Balázs bűvöli a labdát a vendéggyőzelemmel zárult Polgárdi-Mezőfalva derbin Fotó: Molnár Artúr

Bicske (10.), Raffai Rudolf, vezetőedző:

- Én csupán a tavaszi szezont töltöttem a csapat kispadján, de amikor ideérkeztem, egy cél volt, hogy bentmaradjunk. Az elején ez nehéznek tűnt, de sikerült megvalósítani, az utolsó fordulóban már nem kellett izgulnunk. Tudtuk, hogy lesznek olyan csapatok, akik ellen nehéz lesz, és nem biztos, hogy őket meg tudjuk verni, de abban is biztosak voltunk, hogy a mezőny másik felével fel tudjuk venni a versenyt. Ez a bentmaradás csapatmunka volt, örömmel tölt el, hogy a fiatal labdarúgóink a tavasz folyamán sokat fejlődtek. A következő szezonban a cél az élbolyban végezni, ennek jó alapot adhat a remek tavaszi szereplésünk. Az se lenne hatalmas meglepetés, ha esetleg sikerülne a feljutás, de ez nem kimondott célkitűzés a következő szezonra.

Tordas (12.), Hámori György, vezetőedző:

- Amikor októberben átvettem a csapat irányítását, a hatodik helyen álltunk. Több fontos játékos azonban elment, helyükön a fiatalokkal pedig nem sikerült megőriznünk ezt a pozíciót. Sokszor jól játszottunk, de az eredmény nem jött, jobb szereplést is el tudtam volna képzelni a mutatott játék alapján. Sokszor 8-9 ziccer maradt kihasználatlanul, 5-10 méterekről hagytunk ki helyzeteket. Rossz úgy kikapni, hogy te irányítod a meccset, de a vége vereség. A csapat folyamatosan formálódott, talán több idő kellett volna nekik. Posztokra is kevesebb játékos volt, hiányzott a versenyhelyzet, a rivalizálás. Lényeg, hogy nem volt elegendő mennyiségű játékosunk, sokszor alig voltunk meg. Nem sikerült azt megvalósítani, amit akartunk.

Polgárdi (14.), Viktor Ferenc, vezetőedző:

- Először is ketté kell választani az első és a második félévet. Az első félévben, mire megállapodtunk a vezetőséggel, a csapat nagyobb része távozott. Emiatt az U19-es csapatot kellett átemelni a felnőtt gárdába, ami nem egyszerű feladat. Tulajdonképpen ezek a játékosok a szemem előtt váltak felnőtt játékosokká, tapasztaltabbak és erősebbek lettek, ami a januári felkészülésnek jót tett. A hatpontos , fontos találkozókból sikerült jól kijönnünk. A bravúrok után a tavaszi szezon közepén jött egy hullámvölgy, amiből fel kellett rázni kicsit a csapatot, de ez végül sikerült. Az utolsó két meccs előtt kevesen hittek benne, hogy hat pontot szerezve bent maradhatunk, de sikerült, és ez egy nagy dolog ezzel a fiatal csapattal. Ezt a sikert köszönhetjük a mellettünk álló szurkolóinknak is. A következő szezonra nézve a legfontosabb erősítés, hogy ezt a csapatot, úgy néz ki, együtt tudjuk tartani. Melléjük szeretnénk tapasztalt, rutinos embereket igazolni, hogy a következő szezon nyugodtabb
legyen.

Pusztavám (16.), Kocsis Jenő, vezetőedző:

A pusztavámi Veress Botond (pirosban) és Király János, a Velence játékosának öldöklő küzdelme Fotó: Molnár Artúr

- Nekünk ez az év igazi tanulópénz volt, és nagyon jó tapasztalatszerzés. Én is sokat tanultam, más volt ez edzőként, mint labdarúgóként. Nem vagyunk elkeseredve a kiesés miatt, bár a célunk a bentmaradás volt. Ez most nem sikerült, de büszkén zárjuk a bajnokságot, mert kizárólag helyi játékosokkal álltunk ki egész szezonban. Sokszor nehéz dolgunk volt emiatt, hiszen mindenki amatőrként van a csapatnál, munkahelyi elfoglaltságok miatt alig néhányszor tudtunk rendesen felállni. Amikor ez sikerült, akkor viszont bárkit meg tudtunk szorítani. Próbáltunk bentmaradni, csak rajtunk múlt, egészen az utolsó néhány fordulóig még volt is esélyünk. Emiatt köszönet jár az elnökünknek, Csordás Mihálynak, aki mindent megtett, biztosította számunkra a nyugodt hátteret. Most 2-3 játékosunk eligazolt, de jönnek fiatalok az ifiből, újrakezdjük az építkezést, miénk a jövő, a célunk továbbra is az, hogy kizárólag helyi játékosokkal álljunk ki. Az utánpótlásunkban 60 gyerek focizik, ami egy 2500 lakosú faluban nagyon jónak mondható. Ennek kapcsán szeretném kiemelni Bedő Norbertet, aki fiatal kora ellenére nagyon jó teljesítményt nyújtott a felnőttek és az ifik között is. Az biztos, hogy két meghatározó játékosunk elment, most jelenleg a megerősödés a cél, azután pedig a feljutás.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!