Sport

2016.10.25. 10:46

Többgólos diadal a cél - A Videoton FC megyei I-es ellenféllel találkozik

Székesfehérvár - A labdarúgó Magyar Kupa 7. fordulójában kötelező győzelemre készül a Videoton FC. Nem fakaszthat könnyeket a makói hagyma, nyerni kell!

Ferencz Balázs

A tét nem más, mint a legjobb harminckettő közé jutás. Az NB I-es bajnokság második helyén álló Videoton FC szerdán 13 óra 30 perckor a megye I-es Makó vendégeként harcol a továbbjutásért. Kérdés, mekkora harcra készteti a Csongrád megyei első osztályban 10 meccsen 22 pontot gyűjtő, és ezzel a tabella második helyén álló makói gárda a Vidit, mert a

piros-kékek robognak mostanában. A hétvégi bajnokin kiütéses győzelmet aratott a Videoton a Paks felett, hétvégén pedig a listavezető Vasas vendégeként vív rangadót, így a hétközi MK-forduló hangolódásként is szolgálhat. A legutóbb bombagólt szerző Géresi Krisztián szerint nem fékezi le a csapat lendületét, hogy alacsonyabb osztályú együttessel mérkőznek.

Fotó: Molnár Artúr

- Segítséget kell, hogy jelentsen, hiszen a meccs a legjobb edzés - jelentette ki a Videoton ifjú támadója. - Egy többgólos győzelemmel mindenképpen önbizalmat szerezhetünk a hétvégi, Vasas elleni mérkőzésre.

A saját nevelésű Géresi szerint napról-napra erősebb a Videoton, komoly célokért küzdhetnek idén, de a nagy sikerekhez apró, munkás győzelmek is kellenek.

- Négygólos siker után nyugodtan állíthatom, hogy együtt van a csapat. Először a Debrecen elleni mérkőzésen éreztem, hogy ez már az az egység, amely képes bajnoki címhez segíteni a Videotont. Igaz, becsúszott egy diósgyőri vereség, de már előtte is jól mentünk. Nagyon fontos, hogy jó játékosok alkotják a keretet, és fő erényünk, hogy gyorsan játszunk, s a magasabb sebességi fokozat egy magasabb szintet is eredményez. Sok lehetőséget alakítunk ki, melyek nagy részét értékesíteni tudjuk - vélekedett Géresi Krisztián. A Videoton az előző körben a Pécs 4-0-s búcsúztatásával rajtolt a Magyar Kupában. Henning Berg alakulata, most papíron gyengébb ellenféllel találkozik, így minden bizonnyal könnyfakasztó lenne egy makói meglepetés.

- Makón továbbjutással és minimum kétgólos győzelemmel lennék elégedett. Nem szoktam a saját elvárásaimat világgá kürtölni, de jó lenne betalálni... - tekintett előre  Géresi Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!