Sport

2017.06.09. 19:40

A csákváriak a Siófokon elért döntetlennel biztosították be NB II-es tagságukat

Véget értek a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II küzdelmei. Csákváron nem is akármilyen izgalmak közepette várta mindenki a BFC Siófok elleni mérkőzés végeredményét, hiszen a bentmaradás volt a tét.

Ferencz Balázs

Két év után ismét borotvaélen táncolt az Aqvital FC Csákvár, hiszen újra csak az utolsó fordulóban vált biztossá, hogy a következő szezont is a másodosztályban kezdheti az együttes. Az idény tehát közel sem volt egy diadalmenet, de ennél jóval árnyaltabb a kép Csákváron. A szezont ugyanazzal a vezetőedzővel, Toldi Gáborral kezdte és fejezte be a csapat, ám közben történt egy s más.

- Teljesen új csapatot kellett építenem a nyáron, tizennégy játékos cserélődött a keretben. Ezzel az új együttessel kimondottan jól szerepeltünk. Húsz mérkőzés után a 13. helyen álltunk, tizenegy pontra a kieső és ugyanennyire a feljutó helytől. Hat győzelmünk, kilenc döntetlenünk és öt vereségünk volt ekkor. Ennél kevesebb ekkor csak a Puskásnak és a Soroksárnak volt, tehát bátran kijelenthetjük, hogy egy masszív, stabil csapat voltunk. Kulturált futballt játszottunk, a kilenc döntetlenből is könnyen lehetett volna győzelem. Október 30-án négy pontra voltunk a feljutó helytől úgy, hogy akkor csak döntetlent játszottunk a Kozármislennyel - mondta Toldi Gábor.

Januárban aztán változások történtek Csákváron. A kispadon Vincze István váltotta Toldi Gábort, de játékos fronton is volt mozgás, leginkább a támadószekció gyengült a csapatnál. Az utolsó pillanatban is kerültek még néhányan a csapathoz, ami megint nem könnyítette meg a felkészülést. Talán ennek is köszönhetően a következő tizenegy mérkőzést nyeretlenül vívta meg a Csákvár. Ezért hét fordulóval a szezon vége előtt visszacsere történt a vezetőedzői poszton, ismét Toldi Gábor vette át az irányítást.

- Szerencsére teljesítettem a célomat. A minimális célkitűzést, a bentmaradást ebben a zaklatott évben is sikerült elérnünk. Két győzelmet arattunk, három döntetlent értünk el és kétszer kikaptunk. Arra szerintem senki nem gondolt, hogy a decemberig elért hat győzelmünk után már csak ez a két sikerünk lesz az idény végéig.

A véghajrá pedig nem is alakulhatott volna izgalmasabban, bár nem is olyan régen valami hasonlót élhetett már át a klub. 2015-ben Ajkán, a 94. percben szerzett Horváth Roland góljával sikerült meghosszabbítani a másodosztályú tagságot. Ezúttal három perccel korábban érkezett Kiprich Dávid találata.

- Az utolsó fordulóban a Siófok ellen az érzelmek hullámvasútjain utaztunk, de végül szerencsés véget ért az utazás. A 91. percben sikerült egyenlítenünk, és biztosítanunk a bentmaradást. Ez a legfontosabb.

Toldi Gábor számára azonban nem csak ez jelentett örömet az elmúlt időszakban. Az MLSZ-ben véget ért a Pro-licences felvételi eljárás: a szakmai kiválasztási folyamat végén 24, a labdarúgás különböző területén dolgozó edző kezdheti meg az UEFA legmagasabb szintű képzését. A 24-ből az egyik, Toldi Gábor.

- Ez egy óriási megtiszteltetés. Nem volt könnyű, de megcsináltam.

Nem hiába, a Toldi név erre kötelez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!