Sport

2014.09.20. 09:14

Tordasi sikerek a Speciális Európa Játékokon Belgiumban

A női asztaliteniszezők legerősebb divíziójában Farsang Erika bizonyult a legjobbnak, kimagasló játékot bemutatva, Korcsog Györgyi pedig egy másik divízióban ezüstérmes lett a Speciális Nyári Európa Játékokon, pénteken.

Klecska Ernő

A tordasiaknak nem ez az egyetlen sikere, hiszen a játékok 2. napján az egyik legküzdelmesebb úton aratott győzelem női asztalitenisz is párosukhoz kötődik. A Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona lakói, a Farsang Erika-Korcsogh Györgyi összeállítású duó a döntőben 0-2-es vesztes állásról hatalmasat csatázva 3-2-re legyőzve a lengyeleket állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az utolsó napon női labdarúgócsapatunk az ukránokat nagy küzdelemben, tizenegyesekkel 4-3-ra legyőzve lett első. Értelmi fogyatékossággal élő versenyzőink ezen kívül atlétikában, tornában, úszásban és kerékpárban szereztek még érmeket, 8-8 ezüstöt és bronzot a versenysorozat zárásaként. A kerékpárosok mezőnyében a kirobbanó formában teljesítő Kovács Dániel ezúttal 500 méteren nem talált legyőzőre. Az Antwerpenben a szeptember 13. és 20. között megrendezett Speciális Európa Játékokon 84 sportolóból álló magyar küldöttség vesz részt. A közönség soraiban Mathilde belga királyné is helyet foglalt. Hat napon keresztül 58 ország, 2000 speciális olimpikonja küzdhetett 10 sportágban a kontinens viadalon, ahonnan a magyar csapat 62 érmet hozott el. A magyarok összesen 19 arany, 20 ezüst és 23 bronzéremmel térhetnek majd haza vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!