Sport

2016.09.25. 19:45

Történelmi győzelem

Székesfehérvár - Amerikai futball-válogatottunk hétvégi, Lengyelország elleni győzelméhez a játékosok hatalmas nyerni akarása mellett a közönség buzdítása is elengedhetetlen volt.

FMH sport

Abban mindenki egyetértett a magyar amerikai futball-válogatott mindössze harmadik mérkőzését megelőzően, hogy ez a lengyel csapat egyelőre más szintet képvisel. Ez azonban nem zavarta azt a csekély , háromezer főből álló nézősereget, akik a First Field-en, Magyarország első ízig-vérig amerikai foci-stadionjában izgulták végig a találkozót.

 

Számos szurkoló viselte kedvenc amerikai futball-csapatának mezét, köztük természetesen a Fehérvár Enthroners szerelését is, ami jól mutatja a sportág népszerűségét. Az első félidőben aztán megmutatkoztak bizonyos gyermekbetegségek: a lengyelek is elhúztak tizenhárom ponttal, és a közönség sem találta még meg a hangját. Na de a második játékrészben!

Kiváló volt a hangulat a magyar-lengyel válogatott találkozón Fotó: Simon Erika

Elképesztő volt látni, hogyan talál egymásra a csapat és közönsége, amikor pedig Czirók Márton elkapásával átvettük a vezetést, kis híján felrobbant a stadion. Onnantól kezdve mindenki teli torokból buzdította a válogatottat, a csapat tizenkettedik játékosává válva. Az utolsó percben szerzett győztes touchdownunk utáni hangulatot pedig semmihez sem lehet hasonlítani, a háromezer őrjöngő fanatikus tudta: történelmi győzelemnek volt tanúja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!