Sport

2016.01.08. 20:39

Totális siker az Újpest ellen

Magyar pályán eddig nem látott forgatókönyv Újpesten, a Fehérvár AV19 látogatásán a jégkorong Mol Ligában.

Szupkai Gábor

Újpesti TE–Fehérvár AV 19 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)

Újpesti Jégcsarnok, 500 néző, vezette: Varjú, Kincses (Muzsik, Soós)

UTE: Sila – Lindgren, Kiss D., Mihálik (1), Pance, Elomo – Huba, Hegyi Á. (1), Virág, Csányi 1, Kiss Á. – Dósa (1), Nemes, Gröschl, Hodos, Gágyor 1 – Feil, Garbacz, Dömötör, Pichler, Turbucz. Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Fehérvár AV19: Kalnins – Krogh (2), Reiter A. (1),Holmberg 2 (1), Orban (2), Grieve 1 – Vokla, Szaller, Reisz, Becze, Shupe 1 (1) – Arany, Szabó D., Kocsis, Tóth G., Pillók – Korbuly, Hegyi Á. Z., Szabó K., Hamvai, Reiter R. Vezetőedző: Tyler Dietrich.

Kiállítások: 33 illetve 29 perc.

Kettő perc tizenhat másodperc az órán, az állás 2-2, és három-három mezőnyjátékosa pályán. Így indult az este az Újpesti Jégcsarnokban ahol a még októberben félbeszakadt mérkőzésből megmaradt játékidőt pótolták a csapatok. A megmaradt idő rövidsége csak néhány helyzetre volt elegendő, így néhány perc elteltével máris egy büntetőpárbaj színesítette az esti programot.

A szétlövést a Volán kezdte, és az első lövő az a Devon Krogh volt, akinek sérülése miatt ebbe az érdekes helyzetbe kerültünk. Nos a fehérvári játékos nem hibázott, és másik két társa, Orban Brance és Mitchell Holmberg is jól végezte dolgát, míg a túloldalon Josef Mihálik hibázott, így a Volán szerezte meg a további egy pontot. Az este hosszabb mérkőzése csak ezután kezdődött, és a hazaiak szerezhettek volna előbb gólt, fél perc után már kapuvasig is jutottak, ennél tovább azonban nem.

Lassan éledeztek a fehérváriak is és az első húsz percben lendületes, gyors és helyzetekben is bővelkedő játékot láthattak a dobolásból jelesre vizsgázó hazai szurkolók. Ám a két kapus ebben a harmadban úgy döntött, ha rajtuk múlik, akkor gólt itt nem látunk. Az első szünet után minden úgy folytatódott egy darabig, mint az addigiakban, helyzetek tömkelege, Csányi Karol például egymás után háromszor is próbálkozhatott másodpercek alatt, eredménytelenül. Majd az újpesti kapu előtt borultak a fehérvári játékosok, a lilák nem ezzel foglalkoztak, hanem három az egyben mentek a Volán kapujára, és Dósa Krisztián keresztbeadott korongját Gágyor Péter lőtte a kapuba.

Ezek után pedig kiderült, hogy a legbiztosabb módja annak, hogy felbosszantsuk a Fehérvár AV19 játékosait azaz, ha vezetést szerzünk ellenük. Rögtön más tempóban pörögtek a Volánosok, mintha egy másik csapat lépett volna jégre a gól után. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye, egy emberelőnyös szituációt Mitchell Holmberg használt ki, bár a korong csak dadogva jutott át a gólvonalon. Bezzeg két és fél perccel később Alexander Grieve lövése szinte kiszakította a hálót, és ezzel már a maroknyi fehérvári rajongóvolt a boldogabb a csarnokban, hiszen gyorsan megfordították az eredményt a kedvencek.

A harmadik harmadban már nem csak a vendégek voltak paprikás hangulatban, hanem a hazaiak is, ennek pedig rögtönzött ökölvívó mérkőzések és kiállítás percek lettek az eredményei, Orban Brance és Peter Huba pedig végleges fegyelmivel fejezte be korábban a mérkőzést. Szerencsére gólnak is örülhettünk, Holmberg újra emberelőnyben növelte a vendégelőnyt Devon Krogh passza után. Ezek után egy gyors gólpárbaj, a liláktól Csányi Karol, a vendégektől pedig Preston Shupe talált be, de végül kettővel nyert a Volán, és ezen az estén begyűjtötte a maximális öt pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!