Sport

2017.08.18. 15:30

Tovább lehet jutni - Juhász Roland szerint bátrabb futballra lesz szükség

BELGRÁD - A Videoton FC 0-0-s döntetlent ért el a Partizan Beograd vendégeként a labdarúgó-Európa-liga playoff körében. A jövő csütörtöki, felcsúti visszavágó dönt a továbbjutásról.

Ferencz Balázs

Pátkai Máté a 93. percben majdnem túljárt Vladimir Sztojkovics kapus eszén, de maradt a 0-0-s döntetlen Belgrádban. Biztató, hogy nem kapott gólt a Partizan Beograd vendégeként a fehérvári együttes, a játékosok nem voltak csalódottak, de a fekete-fehérekkel az előző szezonban bajnoki címet és szerb kupát nyerő Marko Nikolics elégedetlen volt a csütörtök esti összecsapás után.

- Nem vagyok elégedett a játékkal, nem szeretem a 0-0-s mérkőzéseket, az is igaz azonban, hogy hét játékosunk hiányzott. Fiatal csapattal is sikerült helyzeteket kialakítanunk, sőt a végén megnyerhettük volna a találkozót - vélekedett a Videoton vezetőedzője. - Nem volt szép játék, a küzdelem dominált inkább.

Menet közben kellett két támadónkat, Scsepovicsot és Hentyt is lecserélni, ez is lehet az oka annak, hogy nem találtunk a kapuba. Sajnálom, hogy megszakadt a sorozatunk, és ezúttal nem lőttünk gólt, igaz, nem is kaptunk. Nem változott semmi az esélyeket illetően, Felcsúton, telt ház előtt dől majd el minden. Próbáljuk tovább élni az álmunkat, ahhoz pedig, hogy az álom valósággá váljon, bátorságra és szerencsére is szükségünk lesz.

- Nehéz meccsen vagyunk túl, nagy taktikai harc volt a pályán, nem volt túl sok helyzet a mérkőzésen - értékelt a Partizan trénere, Miroszlav Djukics. - A hosszú passzok nem igazán működtek. Nem dőlt el még semmi. Mindkét csapat jól felkészült a másikból, az egészen apró részleteken múlik majd a továbbjutás.

Géresi Krisztián (j) szerint a Videoton FC kiharcolja a továbbjutást a visszavágón
Fotó: vidi.hu/Cuhorka Á.

Juhász Roland nem ilyen meccset várt.

- Küzdelmesebb meccs volt, nem erre számítottam. Azt gondoltam, hogy inkább helyzetekről szól majd a mérkőzés. A 0-0 idegenben nem egy rossz eredmény, most is gólt kell rúgnunk hazai pályán, győzelemre kell játszanunk ugyanúgy, mint a Bordeaux ellen - fogalmazott a csapatkapitány. - Az biztos, hogy más meccs lesz Felcsúton. Fontos, hogy a sérültek hadra foghatóak legyenek jövő héten. Küzdöttünk, tettük a dolgunkat, s helyzetünk is volt. Ebből nem szabad engedni, de még inkább játszanunk kell, s egy bátrabb futballt kell felvállalnunk a visszavágón.

- Örülünk, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, de egy kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült gólt szerezni, holott ott volt a helyzet - mondta Géresi Krisztián. - Hazai pályán szerintem ki tudjuk vívni a továbbjutást. A Pancho Arénában különösen jók vagyunk, a nézők maximálisan mellettünk lesznek, s ez egy nagy töltetet adhat nekünk csütörtök este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!