Sport

2016.10.23. 19:50

Az Alba FKC női kézilabdázói ismét megverték a HC Romant

Székesfehérvár - Az első, múlt vasárnapi, Románvásáron aratott, kétgólos győzelem után hazai pályán néggyel, 28-24-re győzött az Alba. Kettős sikerrel léptek tovább.

Horog László

Az Alba FKC U8-as és U9-es csapatának csöppségei vezették fel az együtteseket a kezdőkörig, voltak, akik megilletődötten, mások mosolyogva lépkedtek az élsportoló hölgyek között. A múlt vasárnapi győzelem jó alaphangot adott a visszavágó előtt, a hazaiak elnöke, Balássi Imre elmondta, elképzelni sem tud más koreográfiát, mint fehérvári továbbjutást, a selejtező a harmadik fordulójába. Timosenkova kapus bravúrjával indult a derbi, a túloldalon Herr védett. A vendégek jutottak előnyhöz, de nem sokáig örülhettek, Tilinger gyorsan egalizált, majd a Mendy ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Hajduch váltotta gólra. aki gyors egymásutánban, a szélről is kétszer beköszönt, 4-1. Stoleru betalált, ám az újabb akciónál elhagyták a labdát, Mendy megiramodott és belőtte, 5-2.

A francia vendégmunkást nem sokkal később kiállították, ugyanis túl keményen védekezett. Lavko átlövését védte a vendégek portása, majd a visszatérő Mendy átlövésből volt eredményes. A következő akciónál Stoleru ellene szabálytalankodott, a román játékost kiállították, a hetest Lavko belőtte. Negyedóra elteltével hét gól volt a különbség, Herr jól védett, a túloldalon Hajduch és a Mendy nem rontott (9-2), a vendégek mestere, Andon Boskovski időt kért. Bandelier lábhasználatért kapott kétperces büntetést, mégis a hazaiak találtak be, Mendy szerezte negyedik gólját, majd ismét kiállították. Herr kapuját alig tudták bevenni, jobbára csak büntetőből, akcióból jellemzően nem. Irányítóban Ishitate érkezett a pályára, azonban gólt nem ő lőtt, hanem Pelczéder, húsz perc elteltével 12-4 virított a táblán. Bandelier távoli bombája ellen nem volt ellenszer, kiüldözte a pókokat a felső sarokból, az ukrán légiós házi gólkirálynő, Glibko sem tudta bevenni Herr kapuját. Gjorgjijevskát küldték ki két percre pihenni, két, zsinórban szerzett vendég gól nyomán, 13-7-nél a hazai tréner, Deli Rita időt kért. Bandelier amit kapura küldött, az bement, a másik oldalon a jobbszélső, Chitacu volt elemében. Jobbak voltak a vendéglátók, megérdemelten vezettek, ennek ellenére a birók minden itéletét teátrális jelenetek kiséretében, folyamatosan reklamálta a vendégek trénere, aki kétperces büntetést kapott szövegért. Az első játékrész zárása előtt, kettős emberhátrányba került a Roman, a fél-időben magabiztosan, 15-9-re vezettek a fehérváriak.

Kazai tovább növelte az előnyt, majd a szintén, csereként beállt Sipeki védett nagyokat. Aztán Chitacu hozta közelebb a látogatókat, Gjorgjijevska első átlövése sikerre vezetett, ám a románok frissen beálló kapusa, Pislaru másodjára megoldotta a feladatát. Őrizte hatgólos előnyét a Fehérvár, Glibko hetest rontott, Hajduch ült a büntetőpadra, majd rövidesen csatlakozott mellé Kazai is. Mégsem tudtak közelebb jönni a románok. Kettős emberhátrányban is helyzetbe került az FKC, ám Májer hibázott. Tilinger nem, majd Mendy találatával 21-14-re alakult az eredmény. Iuganu büntetői nyomán csökkent a differencia, de igazán közel jönni nem tudtak. Ötnél közelebb egyszer sem, jobbára nyolc találat választotta el az együtteseket. A sikert nem fenyegette veszély, 27-20-nál, a vége előtt öt perccel Deli mégis időt kért. Kettős emberhátrányba került a házigazda,
Cilici kétszer beköszönt, 28-24-re győztek a fehérváriak.

A következő kör sorsolását kedden délelőtt tartják Bécsben, az Alba FKC szerdán, 17 órakor, bajnoki mérkőzésen fogadja a Ferencvárost.

Alba Fehérvár KC-HCM Roman 28-24 (15-9)

Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 900 néző

Vezette: Emil Agakisi, Ernest Agakisi (azeriak)

Alba Fehérvár KC: Herr O. - HAJDUCH 3, Lavko 4 (3), Tilinger 2, Piedade 1, MENDY 6, Pelczéder 2, csere: SIPEKI (kapus), Isitate, BANDELIER 6, Májer, Gjorgijevszka 2, Kazai 2, Hudra. Edző: Deli Rita

HCM Roman: Timosenkova - CHITACU 5, C. Stoleru 2, Popescu 1, TOMESCU 4, Agrigoroaie, Iuganu 5 (3), csere: Pislaru (kapus), Glibko 3 (2), Vadineanu, Toskovics 1 (1), Cilici 2, Rusu 1. Edző: Andon Boskovski



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!