Sport

2016.11.16. 21:56

Továbblépett az Alba Fehérvár- Brüsszelben nyert Dzunic Branislav együttese

Brüsszel – Magabiztos győzelmet aratott az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, a diadalnak köszönhetően biztosan folytatják szereplésüket az EK-ban.

Horog László

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata úgy lépett pályára szerdán este a belga fővárosban, ha nyer a Brussels Basketball otthonában, biztosan továbblép az A-csoportból a FIBA Europe Cup sorozaton. A három héttel ezelőtti, fehérvári mérkőzésen nagy csatában aratta győzelmét a kék-fehér alakulat, ezúttal nem voltak vitás kérdések, remek játékkal, végig vezetve diadalmaskodtak Lóránt Péterék. Az első negyedet hat ponttal nyerték, a másodikat tízzel, a harmadik tíz percet döntetlenre mentette a belga házigazda, az utolsót pedig öt ponttal megnyerte, de ezzel csak kozmetikázni tudott az eredményen, nem volt esélye a magabiztos fehérváriak ellen. Az albások csoportelsőként várták az ötödik mérkőzés a csoportküzdelmek során, győzelmükkel továbbra is vezetik az A-jelű kvartett csatározásait. Jövő szerdán Franciaországban, Chalon-sur-Saone városában zárják az első csoportkört, majd decemberben következhet a folytatás az Európa Kupában.

Basic-Fit Brussels Basketball-Alba Fehérvár 69-80 (12-18,11-21,15-15,31-26)
A Fehérvár pontszerzői: Lóránt 14, Taylor 13/6, Keller Á. 12/3, Shepard 11/3, Edwards 11, Markovic 9/3, Farr 8, Burgess 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!