Sport

2016.12.29. 06:18

Tragikus harmadik harmad a Winter Classicon

Impozáns helyszín, kicsit döcögős játék az első másodpercekben.

Szupkai Gábor

Szerencsére a Fehérváriak szoktak hozzá hamarabb a különleges körülményekhez. A vendégek saját harmadukban vesztették el a korongot, amit Vas Jánoshoz fonákkal küldött kapura. Ez még nem okozott komolyabb gondot Gracnarnak, de ott volt Kóger, aki végül megoldhatatlan feladat elé állította a salzburgiak kapusát, 1–0. Sajnos villámgyorsan arcára fagyott a szurkolóknak a mosoly, 17 másodperc alatt egyenlítettek a vendégek, Cijan mattolta Hetényit, 1–1. Ezután fölénybe kerültek az osztrákok, de ez is csak néhány kósza támadásra volt elég. Viszont következett az első vendégelőny, ami góllal zárult. Trattnig lopta a távolságot, majd tüzelt is, a korong lelassult Hetényin, viszont arra ólálkodott Herburger, akinek tán élete legkönnyebb feladatát kellett megoldania, hiszen az utolsó három centiméter megtételében segítette csupán a fekete keménygumi darabkát, 1–2. Viszont a Volános fiúk is bebizonyították, hogy képesek a gyors válaszra, 43 másodperc elteltével Kóger Dániel duplázott, 2–2. A FAV 19 még ebben a harmadban újabb létszámfölényes lehetőséghez jutott, de ebből nagyobb probléma nem alakult ki a vendégkapu előtt.

 

A középső játékrész elején a vendégek gyakorolhatták kétszer is az 5 a 4 elleni játékot, de még rájuk fér a tréning, mivel egyikből sem tudtak betalálni. Sajnos ugyanezt elmondhattuk a fehérváriakról is, akik szintén eredménytelenül zártak egy emberelőnyt. Eljutottunk úgy a játékrész közepéig, hogy nagyon egyik oldalon sem kellett parádéznia a kapusoknak. Öt perccel a harmad vége előtt némi technikai szünetet kellett beiktatni, miután a plexi némi renoválásra szorult az osztrákok kapujánál. A szervizelés miatti pihenés a Salzburgnak tett jó, Herburger ugrott ki középen, de Hetényiben halt el a lövés. A játékrész végén némi kavarodás alakult ki a Volán ketrece előtt, de Bill Thomas próbálkozását blokkolták a védők. Az utolsó percben Szirányi kapott büntetést, amiből 80 másodpercet átvitt a záró periódusra.

Eseményekben nem volt túl gazdag az előző húsz perc, bezzeg a harmadik rögtön szolgáltatott, de a Volán szurkolói nem erre vágytak. Az előnyt kihasználva Welser tette bele jól az ütőjét egy lövésbe, 2-3. Négy perc telt el a játékrészből, mikor ismét a Volán kapujában landolt a korong, ezúttal Trattnig jóvoltából, 2-4. Sajnos itt még nem volt vége, Ryan Duncan a kapu előtt tüsténkedett és beleért egy lövésbe, amit Hetényi még hárított, de Raffl elé került a korong, ő pedig a gólvonal mögé segítette, 2-5. A Salzburg és Trattnig sem állt is még le, a szabadtéri meccseken szokásos tíz percnél esedékes térfélcsere előtt újra túljárt Hetényi eszén, 2-6. Ám nem csak Trattnig, hanem Raffl is kétszer talált be ebben a húsz percben, 2-7. Kiütés. A legvégén még emberelőnyből is betaláltak a vendégek, Raffl passzát Duncan váltotta gólra, 2-8 a vége.

Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg 2-8 (2-2, 0-0, 0-6)

Városligeti Műjégpálya, 4253 néző, Vezette Babic, Smetana (Nagy , Soós)

Fehérvár AV19: Hetényi (Rajna) – Owens, Vernace, Kóger 2, Maylan, Beauregard – Szirányi (1), Szabó D., Erdély, Sarauer, Bodo – Schiestel, Manavian, Orban B., Vas (1), Sofron – Kocsis, Szaller, Sabó K., Reisz, Sárpátki. Vezetőedző: Benoit Laporte

Salzburg: Gracnar (Starkbaum) – Sondell, Raymond, Raffl 2 (1), Duncan 1 (2), Herburger 1 (2) – Jakubitzka, Trattnig 2 (1), Welser 1, Thomas (2), Rauchenwald – Viveiros, Kutlak (2), Cijan 1, Schiechl (1), Kristler – Kainz, Winkler, Hochkofler. Vezetőedző: Gregg Poss

Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!