Sport

2017.07.26. 18:43

Triatlon Eb-t rendez Velence

VELENCE Augusztus első hétvégéjén, 4-6-ig a tóparti városban fognak randevúzni Európa legjobb U23-as triatlonistái.

Káldor András

A Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny után néhány héttel újabb kiemelt versenysport esemény helyszíne lesz Velence. Európa legjobb 23 év alatti triatlonistái találkoznak, közöttük több tehetséges és igen eredményes magyar versenyző is. A mezőnyben ott lesz a friss junior Európa Kupa győztes Lehmann Csongor, a kontinentális ranglista 7. helyezettje, Soós Gergő, valamint Bicsák Bence, aki második magyarként nyerte meg a hazai Világkupa futamot néhány napja Tiszaújvárosban, és tavaly U23-as világbajnoki bronzot szerzett.

A versenyközpont az Északi Strandon, a Velencei Vízi Várnál lesz. Az első napon, augusztus 4-én, pénteken tréningekre, gyakorlásokra és a versenyzői eligazításra kerül sor, míg a szombati fő versenynapon 13 órakor rajtolnak az U23-as hölgyek, 17 órakor a férfiak. A mezőny tagjai 1500 métert úsznak, 40 km-t kerékpároznak és végül 10 km-t futnak. A záró napon, pedig a vegyes váltók 14 órai kezdéssel indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!