Sport

2016.08.19. 19:30

Túllépett saját árnyékán a Puskás AFC - Második hazai győzelmét a Sopron ellen szerezte a felcsúti gárda

A Sopron elleni találkozó előtt egy győzelem mellett egy döntetlen, és két vereség volt a gárda mérlege, így a csapat második hazai meccsét mindenképpen hoznia kellett ahhoz, hogy ne szakadjon le túlságosan az élmezőnytől.

Káldor András

Puskás Akadémia FC-Soproni VSE 3-2 (2-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 616 néző

Vezette: Molnár A. (Kepe, Mohos)

Puskás AFC: Gőcze — Heffler T., Fényes, Spandler, Tóth B. — Zsidai (Nagy Zs., 82.), Márkvárt (Gajdos, 77.), Sándor Gy., Molnár Cs. — Tischler, Lencse (Óvári, 60.).

Vezetőedző: Szíjjártó István

Sopron: Gelei V. – Tóth D., Sifter, Kovács G., Szabó L. – Nagy P., Kapacina, Tóth J. (Erdélyi, 64.), Garda (Szellák, 54.) – Eszlátyi, Batizi-Pócsi (Gyürki, 74.).Szakmai igazgató: Supka Attila

Gól: Tischler 2 (egyet 11-esből), Óvári illetve Eszlátyi

Kiállítva: Nagy P. (62.), Fényes (93.)

Eddig nem úgy sikerült a tavaly még az NB I-ben vitézkedő Puskás Akadémia FC bemutatkozása a második vonalban, mint azt a csapat vezetői, szimpatizánsai várták. Pedig játékosállományát tekintve a felcsúti alakulat kiemelkedik a mezőnyből, és nem véletlenül számított a bajnoki cím első számú várományosának a pontvadászat rajtja előtt. A Sopron elleni találkozó előtt egy győzelem mellett egy döntetlen, és két vereség volt a gárda mérlege, így a csapat második hazai meccsét mindenképpen hoznia kellett ahhoz, hogy ne szakadjon le túlságosan az élmezőnytől. A múlt hetet nyeretlenül zárták Szíjjártó István tanítványai, elsősorban a túlságosan sokat betliző védelemnek köszönhetően. – Belső védőink sajnos minden összecsapáson bakiznak, ez a rutintalanságuk számlájára írható. – fogalmazott a vezetőedző. Ezen talán Vanczák Vilmos érkezése segíthet, a 79-szeres válogatott hátvéd, aki a svájci Sion játékosa volt eddig pénteken írta alá kétéves szerződését a klubbal, ám korábbi betegsége miatt még nincs bevehető állapotban, és még néhány fordulót várni kell a debütálására.

Az első tíz perc az ismerkedéssel telt el, majd az előretörő Heffler Tibor húszméteres lökete, amely alig kerülte el Gelei Vince kapuját, jelentette az első focira emlékeztető momentumot a meccsen.  Két perc múlva jött a vendégek válasza, Garda Géza húzott el a jobbszélen, centerezése Batizi-Pócsi Balázst találta tisztán, a center látványosan, félfordulattal, 14 méterről éppen csak a jobb felső sarok mellé lőtt.  Majd a 27. percben Tischler Patrik ajtó-ablak helyzetben puskázott el egy óriási lehetőséget, nem találta el a labdát a 16-oson belül, pedig már egy az egyben csak Geleivel állt szemben. A 33. percben aztán már nem okozott gondot a csatárnak, hogy Márkvárt Dávid pontos átadását 6 méterről a kapu közepébe lője, igaz ehhez az is kellett, hogy a nagy lendülettel érkező felcsúti középpályás előtt megnyíljon az út, a védők nem bántották, és ő ezzel élni tudott. 1-0. Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, ugyanis egy szerencsétlen góllal egyenlíteni tudott a Sopron a 39. percben. Spandler Csaba röviden adott haza, a labdáért egyszerre indult Gőcze Gergő, és Eszlátyi István, a két játékos ütközött, a kapusról visszapattanó labda a csatárról az üres kapu közepébe vágódott. 1-1.  A félidő lefújása előtt ismét a PAFC-nál volt az előny, Nagy Patrik a kezére pattant a labda a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt Tischler a bal sarokba lőtte. 2-1. A szünet után az első valamirevaló lehetőség a vendégek előtt adódott, Kapacina Valér jobboldali szöglete életveszélyesen tartott a keresztléc alá, de Gőcze bravúrral kitenyerelte a labdát. Majd a 62. percben Nagy Patrik teljesen feleslegesen faultolta Heffler Tibort 18 méterre a kaputól, sárga lap lett a jutalma. Mivel már korábban is begyűjtött egyet, így kénytelen volt elhagyni a pályát. Emberelőnyét próbáltat ugyan kamatoztatni a felcsúti együttes, volt, hogy percekre beszorították ellenfelüket. A 87. percig bírta a Sopron, ekkor a csereként beállt Óvári Zsolt – aki ezt megelőzően alig lőtt a bal kapufa mellé – 5 méterről, jobbról, kissé kisodródva vette be Gelei kapuját. 3-1. A 93. percben Fényes Szabolcs rántotta le a 16-os vonalánál lerántotta Erdélyi Lászlót, a szabadrúgást Gyürki Gergő nagy erővel lőtte a léc alá. 3-2. A Sopron ezzel második vereségét szenvedte el, míg a Puskás Akadémia FC, ha kissé kalandosan, de újabb hazai győzelmet jegyezhetett. Ettől függetlenül szerdán, a Békéscsaba otthonában még ennél is koncentráltabb teljesítményre lesz szükségük.

Szíjjártó István vezetőedző sem volt maradéktalanul elégedett a lefújás után: - Az első félidőben jól mozogtunk, de a szünet után hullámzóvá vált a teljesítményünk. Érthetetlen, hogy nem abban a ritmusban játszunk, mint az elején. A kiállítás, pedig bennünket fogott meg, felhozta a Sopront, beleültünk úgy a meccsbe, azt hittük, hogy már a kezünkben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!