Sport

2015.07.31. 12:07

Ugyanazzal a céllal - A fiatalos Csákvár a bentmaradásban reménykedik

Csákvár - Az előző szezonban az utolsó utáni pillanatban biztosította NB II-es tagságát az Aqvital FC Csákvár labdarúgó-csapata. A Fejér megyeiek nehéz, mégis valamivel nyugodtabb bajnokságra számítanak.

Bobory Balázs

Szombaton, 17.30-kor megkezdi szereplését az NB II-es bajnokságban az Aqvital FC Csákvár. Bognár György szakmai igazgató csapata az újonc Kisvárdához látogat, az együttes már pénteken, ebéd után elindult a keleti országrészbe. A csákváriak keretében jelentős változások voltak, nagy kérdés, mennyire állt össze az alakulat, mire lehet számítani az előttünk álló szezonban.

- Körülbelül ugyanarra, mint legutóbb - reagált a kérdésre, Bognár György. - Számunkra a bentmaradás lehet a cél, jelen pillanatban azonban még nem érezzük, hogy kész lenne a csapat, menet közben válhat kiforrottá a játékunk.

Molnár Tibor (balra) gyors, lendületes játékára nagy szüksége van a Csákvárnak Fotó: Molnár Artúr

A csákváriak nehézsége néhány szabálymódosításnak is betudható, az MLSZ korábban meghirdette, hogy 1996-ban, 1997-ben született fiatalokat kell szerepeltetni, a felkészülés során azonban enyhítést hozott, most már elegendő 1995-ben született játékost a pályára küldeni.

- Ez valóban okozott némi zavart, hiszen mire kijött a szabálymódosítás, mi már igazoltunk 1996-os és 1997-es születésű labdarúgóból is kettő-kettőt. Akkor azt gondoltuk, majdnem kész a keret, jöhetett az újratervezés. Egyelőre még alakulgat a csapatunk, az új játékosokat sem sikerült teljesen megismerni, de nem aggódom, a többi alakulat is így lehet ezzel.

A csákváriaknál a legnagyobb változások a támadószekcióban történtek, a két gólfelelős elment, Gajdos Zsolt Szolnokra, a bentmaradást érő találatot szerző Horváth Roland pedig Zalaegerszegre távozott.

- Legkevésbé az ő pótlásukat sikerült megoldani - mondta Bognár György. - Érkezett hozzánk a 22 éves Erős Dávid, aki korábban amatőr csapatokban játszott, illetve a 19 esztendős Bartos Julian. Egyikőjükről sem mondható el, hogy túlzottan rutinosak lennének, megoldás jelenleg pedig papíron, sőt, a fejünkben sem létezik. Természetesen még keresgélünk a piacon, egy középcsatárt szeretnénk szerződtetni, egy helyet fenntartottunk a keretben.

Az MLSZ anyagilag is támogatja azokat a klubokat, akik bedobják a mélyvízbe a fiatalokat, Csákváron ezt is szem előtt kell tartani.

- Nem mondok újat azzal, hogy nem a három fiatallal felálló csapatom a legerősebb... - sóhajtott fel a szakmai igazgató. - Fontos bevételi forrás az MLSZ-től kapható pénz, ezért szinte két csapatot versenyezhetek, azt kell eltalálni, melyik mérkőzéseken az eredmény, és melyikeken egyéb szempontok is fontosak. Gyakran a könyvelővel is egyeztetnem kell a csapat-összeállításnál, de ez nem baj, mert nagyon csinos!

A Csákvár szombaton az újonc, de alaposan megerősített Kisvárda otthonában kezd, Bognár György szerint nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, bárhol lehet meglepetést okozni az NB II-es mezőnyben.

A csákváriak várható kezdőcsapata: Gróf Fényes, Szalai, Racskó, Baranyai Bakos, Domján, Molnár Cs. Molnár T., Bartos, Oldal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!