Sport

2017.07.20. 19:40

Új edzővel az új célokért - Az Iváncsa KSE csapata zsinórban négy bajnoki cím után lett NB III-as

IVÁNCSA - Tavaly nem sikerült, idén viszont összejött az Iváncsa KSE szurkolóinak és játékosainak nagy álma, NB III-as lett a csapat.

Káldor András

Több változás történt a nyár folyamán a gárda körül, de a legnagyobbat az jelentette, hogy a sikerkovács Masinka László vezetőedző nem tudta megfelelő végzettség hiányában folytatni a munkát, így új A licences szakember után kellett néznie a vezetőségnek.

Baki Imre klubelnök régi vágya teljesült a feljutással.

- Eddig az infrastrukturális körülményeink nem tették lehetővé, valamint az utánpótlásban nem tudtunk az NB III kívánalmainak megfelelő csapatot kiállítani. Tavaly már szerettünk volna feljutni, igaz akkor nem sikerült, de szerencsére idén már összejött. Masinka László irányításával elértük az NB III-as tagságot, sajnáljuk, de mivel B licences edzői végzettséggel rendelkezik, nem ülhet le az NB III-ban vezetőedzőként a kispadra.

Az iváncsai Majláth Henrik (fehér) az Ercsi ellen nem talált be, de 16 gólt lőtt az szezonban
Fotó: KA

Azért esett a választás Domján Attilára, mert úgy gondoltuk, hogy a másodosztályban, Csákváron kellő tapasztalatot szerzett másodedzőként, és technikai vezetőként. Elsősorban a biztos bennmaradás lehet a fő célunk. A csapat gerince adott, több igazolás van folyamatban, hat-hét poszton tervezünk erősítést. Facskó József nem vállalta az NB III-at, Egejuru Godslove Ukwuomától, az érvényben levő MLSZ-szabály ( külföldiként nem kapnának támogatást - a szerk.) - miatt kellett megválnunk. - mondta az elnök.

Domján Attila vezetőedző neve jól cseng a megyében, a 39 esztendős szakember játékosként hosszú éveket töltött a Mór, a Felcsút, és a Csákvár csapatainál, de hat meccse volt az NB I-ben is a Videoton színeiben.

- Jó lehetőséget kaptam, de el is jött az ideje annak, hogy vezetőedzőként kipróbáljam magam. Nehéz szívvel hagytam magam mögött Csákvárt, mert a váltás nem rajtam múlott, az ottani stáb munkáját megköszönték. Megmaradt a kötődés, mert az utánpótlásban szakmai vezetőként maradtam.

Meglepett az Iváncsa megkeresése, mivel úgy tűnt, hogy Toldi Gábor lesz a vezetőedző, de ő a Videoton II-nél kapott lehetőséget, és én csak utána kerültem képbe. Sok edzővel dolgoztam játékosként, mindenkitől próbáltam ellesni a jót, de többen voltak olyanok, akiktől azt is megtanultam, hogy mit ne csináljak még véletlenül sem, ha egyszer vezetőedző leszek Legalább hat meghatározó játékossal kell erősíteni, főként azokkal, akik már játszottak ezen a szinten, vagy feljebb.

Ők képviselik a minőséget, a maradókat pedig köréjük kell építeni, így nem lehetnek problémáink. Mindenképpen a bátor, támadófocit szeretnénk felvállalni, és nem a bunkerfocit. Az első felkészülési meccsen vereséggel zártunk, messzemenő következtetést nem kell ebből levonni.

Rengeteg próbajátékos fordult meg a csapatnál az utóbbi időben, de nagy részüknek meg is köszöntük. Nincs még készen a csapat, el vagyunk csúszva az osztályozók miatt, mert nekünk két héttel tovább tartott a bajnokság. Később tudtunk kezdeni, de a jövő héten már a teljes kerettel szeretnék készülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!