Sport

2015.10.05. 13:22

A város versenysorozatot indított a nem igazolt sakkozók számára

Székesfehérvár első ízben hirdetett meg a fehérvári alsótagozatos diákok részére az amatőr sakkcsapatbajnokságot.

Ferencz Balázs

Az ötletgazda Magony Tamás a Civil, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa volt, aki azzal a szándékkal indította el az országosan is példaértékű versenysorozatot, hogy lehetőséget és sikerélményt adjon azoknak a gyerekeknek, akik csak iskolai keretek között sakkoznak.

A kezdeményezés nagyon jónak bizonyult, mert a versenyre a vártnál többen jelentkeztek: öt iskola összesen 14 csapattal, azaz 56 fővel nevezett. Ez a szám még a rendezőket is meglepte tudtuk meg a verseny egyik főszervezőjétől dr. Peresztegi Nagy Róbertné Klári nénitől.

A négy versenyből álló sorozat négy csoportban (1-2.oszt. lányok ill. fiúk és 3 4. oszt. lányok ill. fiúk) zajlik. Egy iskola csoportonként csak egy négyfős csapatot nevezhetett a viadalra. Az I. fordulónak a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda adott helyet. Egy játékos fordulónként ugyanazzal a játékossal két játszmát játszott egyszer világos, majd sötét színnel. Az 1. forduló utáni győztes csapatok:

1 2. osztályos lányok: István Király Ált. Iskola. 3 4. osztályos lányok: Szent Imre Ált. Iskola. 1-2. osztályos fiúk: István Király Ált. Iskola és Szent Imre Iskola. 3 4. osztályos fiúk: Munkácsy Ált. Isk. és Szent Imre Ált. Iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!