Sport

2016.06.19. 19:00

Újabb fiatal támadó hosszabbított - Napról napra alakul a Fehérvár AV19 kerete a következő szezonra

Székesfehérvár - Sárpátki Tamás szerződéséből ugyan még egy év hátra volt, de már biztos, hogy a 2017/2018-as szezont is a Volán csapatánál tölti.

Szupkai Gábor

A 21 éves támadó 2011-ben igazolt az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatába még ifjúsági korú játékosként. Az itt eltöltött öt éve alatt szerepelt a korosztályos és felnőtt magyar válogatottban, valamint az EBEL-csapat alapemberévé vált. A 2015/2016 szezonban már csak a felnőttek között lépett jégre, az EBEL-ben 51 mérkőzésen 20 pontot szerzett, a liga pedig 2015. december hónap legjobb fiatal játékosának választotta.

Sárpátki Tamás két évig még biztosan Fehérváron marad
Fotó: Molnár Artúr

- Természetesen az a célom, hogy a csapat bekerüljön a rájátszásba. Úgy érzem, rajtam ez nem fog múlni, mert minden tőlem telhetőt meg fogok tenni ezért. Összességében az elkövetkezendő két évnek két fő célja van számomra. Szeretnék minél több jégidőt kiharcolni magamnak, ezáltal sok gólt szerezni és igazán meghatározó játékossá válni. A céljaim, úgy gondolom, nem elérhetetlenek, hiszen Tyler Dietrich keze alatt jutottam el az utánpótlásból az EBEL-ig, így tudom, a jövőben is fejlődhetek és sok játéklehetőséghez juthatok - nyilatkozta Sárpátki Tamás.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!