Sport

2016.08.25. 17:30

Már a kieséses szakaszba ért a minifoci Eb, a kazahokkal meccselünk

Székesfehérvár - Szerdán este eldőlt, hogy a magyar válogatott csoportjának 2. helyén végzett, a legjobb 16 között a nehezebb ágra kerültek legjobbjaink.

Káldor András

Ez azzal járt, hogy a szerbek ellen a hosszabbításban elvesztett csata folytán a G csoport élén záró együttessel kerül szembe csapatunk a pénteken 16 órakor lejátszásra kerülő nyolcaddöntőben, valamint reményeink szerint a folytatásban, az este kilenckor kezdődő negyeddöntőben. Reveland Zoltán szövetségi kapitány ugyan a nyugalom szobra, ám a Szerbia elleni találkozón történtek mellett nem ment el szó nélkül.

- A pofon, amit kaptunk jókor jött, de nem mindegy, mikor! Ez az utolsó pillanatban érkezett, elképzelhető, hogyha ezt pénteken kapjuk, és a szerdai meccset hozzuk, akkor nem jönnek olyan problémák a felszínre, amelyek most előjöttek. Biztos vagyok abban, hogy ebből tudunk építkezni a következő mérkőzésen. - mondta bizakodva Reveland.

A szakmai stáb: balról Reveland Zoltán , Domján Norbert pályaedző, Balogh Tamás video elemző Fotó: Koppán Viktor

- Egy olyan mérkőzés előtt voltunk, hogy tudtuk azt, számunkra az egy pont is elég lehet a csoportelsőséghez, és így az idő nekünk kedvez. Az volt a cél, hogy a biztonságra törekedjünk a játékunkban, jöjjenek a szerbek, mivel nekik volt fontosabb. Nem jöttek... Amikor a szerbek egy kicsit feljebb tolták a védekezésüket, akkor pezsdült meg a mérkőzés, de igazság szerint mindenkiben benne volt tudat alatt, hogy nem kell nekünk nyerni. Egy hibából gólt kaptunk, szerencsére azután még tudtunk újítani, de a szinte utolsó másodperces gólra már nem lehetett reagálni.

Csütörtökön délután aztán kiderült, hogy a Montengeró-Kazahsztán párharcot utóbbiak nyerték 3-1-re, így ők lesznek az ellenfeleink a délutáni ki-ki meccsen.

- Kazahsztán jobb alternatívának tűnik, ők inkább futsalra épülő, kreatívabb játékot játszanak, míg a montenegrói csapat a szerbekhez hasonló stílusban, visszaállt védelemmel játszott. A kazahok kijjebb jönnek, ezáltal nagyobb terület kínálkozik a támadásvezetésre - tudtuk meg.

- Itt, ha a céljainkat el akarjuk érni, teljesen mindegy kivel kerültünk szembe! - fogalmazott a kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!