Sport

2016.04.26. 15:10

Újabb világsztár érkezik a Gyulai István Memorial versenyre

Budapest - A korábbi, egynapos eseményektől eltérően idén nyáron két napon át versengenek az atlétika világsztárjai a koronázó városban.

Szupkai Gábor

A fővárosban, az Istvánmezei úton található Magyar Sport Házában tartottak sajtótájékoztatót kedden délelőtt a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői. Ezúttal kétnapos lesz a rendezvény, július 17-én és 18-án versengenek az extraklasszisok a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban. A fontosabb a második nap lesz, bár az úgynevezett előnap kapcsán sem kell szégyenkezni, akkor bonyolítják női kalapácsvetést, valamint a női 5000 métert. Ekkor kerül sor két, gyermekek számára rendezendő bemutatóra is.

A tavalyi viadalon hatalmas csatát hozott a női, 100 méteres gátfutás, hemzsegtek a világsztárok

A nyári viadal évről évre rangosabb. Gyulai Márton versenyigazgató - a névadó, az egykori legendás sportriporter fia - elmondta, a Gyulai István Memorial az előző évben a legjobb nem Gyémánt Liga-versenynek találtatott, az összesített világrangsorban a 15. helyet érdemelte ki, ami hatalmas megtiszteltetés. Gyulai Márton hozzátette, az előnapon, azaz július 17-én a belépés ingyenes lesz, míg a főnapra a tavalyi áron lehet jegyet vásárolni.

A sportigazgató, Spiriev Attila bejelentette az első, biztosan Fehérvárra érkező világsztárt is, Kirani Jamest. A futó Grenadai Csodagyerek néven ismert az atlétikában, talán nem véletlenül. Öt éve, Teguban alig 18 évesen minden idők legfiatalabb világbajnoka lett, egy esztendő múlva pedig Londonban minden idők legfiatalabb olimpiai bajnoka 400 méteren. A magyar sztárok közül itt lesz Pars Krisztián, Márton Anita, Baji Balázs, Kővágó Zoltán.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András hozzátette, a viadal két napja döntően meghatározza a város hangulatát, élettel telik meg nem csak az atlétikai pálya, a belváros is. A megyeszékhelyre látogatók világsztárokkal találkozhatnak, a rangos verseny kiváló programot jelent a sportbarátoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!