Sport

2016.04.30. 16:35

Újpesti győzelem ezüstöt ér

A mérkőzés az MLSZ szerint a kiemelt kockázatú találkozók közé tartozik, ezért ismét nehezebb volt megközelíteni a Megyeri utat a megszokottnál.

Szupkai Gábor

Majd a stadionba lépve kiderült, ez ismét csak sok hűhó semmiért, merthogy nem sokan töltötték a Szusza Ferencről elnevezett intézményben ezt a szép napos délutánt. Sokat elmond a nézőszámról, hogy a hazai keménymag létszámban nem volt fölényben a fehérvári szurkolókkal szemben.

A hazai játékosok kezdés előtt köszöntötték az édesanyákat, majd a kezdősípszó után fél perccel már az első helyzetet is kialakították, Enis Bardhi 12 méterről lőtt mellé. A következő percek is a lilákról szóltak, a Videoton a védekezésen kívül nem sok mindent tudott felmutatni, alig-alig tettek látogatást a pálya másik felén.

A hazaiaktól Bardhi és Lencse László kapura lövési kísérlete is tragikusan végződött. Vagy komikusan, nézőpont kérdése. A harmincadik percben az újpestiek kapusa, Balajcza Szabolcs érthetetlen módon kézzel ért  labdához a 16-oson kívül, melynek jutalmát, az azonnali piros lapot meg is kapta. Helyére a fiatal Banai Dávid állt, és rögtön bravúrral védte Tischler Patrik inkább erős, mint helyezett lövését. Emberelőnyben már bátrabban támadott a Videoton, de a lilák gyors támadói élükön Lencsével nem hagyták pihenni Juhász Rolandékat. A félidő utolsó helyzete egy Pátkai Máté passzt követő Tischler lövés volt 12 méterről, de Banai a rövid saroknál védett.

A szünet után előbb Asmir Suljic egy Litauszki által röviden hazagurított labdára csapott le, de utána nem az egyszerű megoldást választotta, megkerülte Banait, ám végül a lilák hibázó hátvédje javítani tudott. Pár percre rá Nego tört be a 16-oson belülre, de nem lőtt, hanem Tischlerhez passzolt aki ezt a lehetőségét sem tudta sikeresen megoldani. A támadók eredménytelenségét megunva, végül Loic Nego szánta el magát lövésre, amit valószínűleg így képzelt el, merthogy 18 méterről a hosszú felső sarokba lőtt. 0-1. Továbbra is jól használta ki a létszámkülönbséget a Vidi, de Tischler Patrik még az öt és felesről is melléfejelt, nem tudta növelni előnyét a vendégcsapat. Aztán megtört a jég, Géresi ballal gyönyörűen középre adott labdáját Tischler Patrik az ötösről végre a bal alsóba lőtte. 0-2. A hátralévő idő Videoton helyzetecskékkel telt és a hosszabbításban egy 17 méteres Juhász Roland lövéssel, ami a jobb alsó sarokban pihent meg. 0-3. A szólás szerint a májusi eső aranyat ér, a Videotonnak az újpesten elért győzelem ezüstöt.

ÚJPEST–VIDEOTON 0-3 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1894 néző, Vezette: Szabó Zsolt (Berettyán Péter, Kóbor Péter)
Újpest: Balajcza – Heris, Kecskés, Litauszki, Mohl – K. Hazard (Kabát 75.), Cseke, Szankovics, Bardhi (Banai 32.) – Andrics, Lencse (Diarra 62.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Simon Á., Pátkai, – Nego (Kovács I. 82.), Suljic, Oliveira (Géresi 65.) – Tischler (Haraszti 87.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Nego (54.), Tischler (76.), Juhász (93.)
Sárga lap: Kecskés (28.), Cseke (69.) Diarra (72.), illetve Pátkai (69.), Simon Á. (72.), Géresi (83.)
Kiállítva: Balajcza (30.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!