Sport

2017.03.04. 16:38

Újra élen a Videoton - A fehérváriak magabiztosan nyerték a rangadót

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 22. fordulójában a második helyen álló Videoton FC a listavezető Budapest Honvéd csapatát fogadta Felcsúton.

Ferencz Balázs

Csúcsrangadó a javából. A lelátók zsúfoltságán is érezni lehetett, nem akármilyen összecsapás zárja az NB I-es pontvadászat második körét, a listavezető Budapest Honvéd felcsúti vendégjátéka szinte teltházat varázsolt a Pancho Arénába. Nagy volt a tét, amennyiben nyerni tud a kispestiek nyakán loholó Videoton FC, visszaszerzi vezető pozícióját a tabellán, s leheletnyi előnyre tesz szert a bajnoki aranyért folytatott versenyfutásban. A Honvéd nyerni jött Felcsútra, s Marco Rossi együttese nem is futballozott rosszul az első félidőben, bár sok helyzetet nem alakítottak ki a csapatok, főként mezőnycsata jellemezte a játékot. Az első lehetőség a fehérváriak előtt adódott, Lazovics passzolt Suljichoz, aki beverekedte magát az ötös sarkára, centerezett, s a berobbanó Scsepovics elől mentettek a vendégvédők.

Szűk tíz perccel később egy átlövéssel válaszolt a Honvéd, Kamber eresztett meg jobbal, 25 méterről egy életerős bombát, a labda megpattant Juhász lábán, Kovácsik vetődve védte a jobb alsó előtt. A 23. percben Marco Rossi cserélt, lekapta a bal oldalról Laczkót - vélhetően sérülés miatt -, s helyette Holendert küldte pályára. Kiegyenlített volt a játék, némi hazai labdabirtoklási fölénnyel, majd a 35. percben Lanzafame ívelte a tizenhatoson belülre, Zsótér Donát pedig kapásból bal külsővel lőtt, nem sokkal a kapu mellé. A 38. percben ritmust váltott a Vidi, Lazovics - Scsepovics összjáték után Scsepovics maga mögé tette a labdát finoman, Lazovics pedig 18 méterről parádés mozdulattal átemelte azt a kilépő Gróf felett a hálóba, 1:0. A félidő hajrájában veszélyes szöglettel riogatott a Honvéd, Lanzafame lövését azonban Nego a gólvonalon blokkolta.

A második játékrész elején érthetően a Honvéd volt kezdeményezőbb, de nem akcióból, hanem pontrúgásból veszélyeztettek, Lanzafame 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, jobblábas tekerését Kovácsik szögletre tolta a levegőben úszva. Kemény harc folyt a középpályán minden egyes labdáért, s a már sárgás Lovric karatemozdulattal terítette le Vargát. Újabb sárga lapot, majd pirosat kapott, a 61. percben megfogyatkoztak a kispestiek. Emberhátrányban sem mondott le az offenzíváról a Honvéd, Zsótér egy szöglet után fejelt a kapu fölé, majd a korábbi Vidi-játékos centerezésénél Viníciusnak kellett mentenie Kabangu elől. A Vidinek elegendő volt egyetlen kontra, s Lazovics ebből ki is harcolt egy tizenegyest. Marko Scsepovics állt a labda mögé, aki a bal felső sarokba lőtte idei tizedik gólját, 2:0.

A találat után rögtön Lanzafame bukott fel a Vidi tizenhatosán belül, mehetett tovább a játék, s a kontrából Scsepovics ziccerben tört kapura, Gróf mintha elkaszálta volna, de műesésért ő kapott sárga lapot, nem a Vidi tizenegyest. Elfáradt a vendég, a 85. percben Varga oxival perdítette a labdát Lazovics elé, aki betört a védők között, s 14 méterről a bal alsóba helyezett, 3:0. A Videoton újra az első a bajnoki tabellán.

Fotó: Molnár Artúr

VIDEOTON FC - BUDAPEST HONVÉD 3:0 (1:0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2752 néző. Vezette: Andó-Szabó.

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Juhász - Suljic (Maric, 89.), Pátkai, Varga J. (Kovács I., 89.) - Scsepovics, Lazovics (Géresi, 8.). Vezetőedző: Henning Berg.

Honvéd: Gróf - Lovric, Kamber, Bobál, Laczkó (Holender, 23.) - King, Zsótér, Hidi (Nagy G., 84.), Gazdag - Lanzafame, Eppel (Kabangu, 71.). Vezetőedző: Marco Rossi.

Gólszerző: Lazovics (38., 85.), Scsepovics (75. - tizenegyesből)

Sárga lap: Juhász (39.), Varga (67.), Scsepovics (79.) ill. Lovric (37., 61.), Bobál (75.), Kabangu (88.)

Kiállítva: Lovric (61.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!