Sport

2017.06.15. 19:35

A fehérvári kosarasok az Aréna Savariában megszerezhetik az aranyat

SZÉKESFEHÉRVÁR Az Alba Fehérvár kosárlabdázói a keddi, 86-77-es sikernek köszönhetően 2-1-re vezetnek a három győzelemig tartó, döntős párharcban. Ha pénteken, 18 órakor nyernek a Falco ellen az Aréna Savariában, övék az aranyérem.

Horog László

Tavaly ezüst jutott a fehérvári, férfi kosarasoknak, ezúttal érthetően aranyra hajtanak. Ez nem is meglepő annak fényében, hogy megnyerték a Magyar Kupát, a bajnokságban az alapszakaszt és a középszakaszt, továbbá a nemzetközi porondon is bizonyítottak, továbbléptek a csoportkörből a FIBA Europe Cup sorozaton. Persze, ez már a múlt ködébe vész, a klub alkalmazottai és a drukkerek a péntek esti, szombathelyi mérkőzésre fókuszálnak.

A döntő ugyanúgy nem indult jól, ahogy a ZTE elleni elődöntő. A Falcóval szembeni első, Gáz utcai derbit 77-76-ra veszítették el Lóránték, akik aztán kettőt nyertek zsinórban, magabiztos játékkal győztek 75-65-re Vasban, majd hazai pályán, 86-77-re. A szurkolók abban bíznak, hogy a koreográfia ugyanaz lesz, mint volt a Zalaegerszeg ellen, a zalaiak az elsőt hozták idegenben, aztán nem nyertek egyet sem.

A keddi mérkőzésen ismét a csapat egyik legjobbja volt az amerikai irányító, Brandon Taylor, aki túl azon, hogy remekül szolgálta ki a társakat, fontos pontokat is szerzett.

Justin Edwards (a labdával) a fehérváriak fontos pillére volt a keddi összecsapáson Fotó: Molnár Artúr

- Nagyon nehéz meccs volt, nyerni akartunk mindenáron. A Falco erős csapat, távolról is veszélyesek, a kinti dobásaikat szerettük volna megakadályozni. Az első negyedet ezúttal sem kezdtük jól, ahogy a múlt, szerdai, fehérvári meccsen, de nem tartottam attól, hogy a hátrányt nem tudjuk ledolgozni. Múltak a percek, jöttünk egyre közelebb, a félidő vége előtt a vezetést is átvettük, tehát volt elég időnk a győzelemre. Jól védekeztünk, támadásban pedig megtaláltuk az üres embereket, ennek köszönhettük a diadalt. Pénteken, Szombathelyen is győzni szeretnénk, persze, pontosan tudjuk, pokoli nehéz dolgunk lesz, ugyanis a Falco nem adja fel.

Az Alba válogatott centere, Keller Ákos szezonbeli egyik legjobbját nyújtotta, a gárda erőssége volt.

- Nem gondoltam, hogy a Falco ellép az elején, az első negyedben csak futottunk az eredmény után, ebben az időszakban sok ziccert elhibáztunk. Még időben, a félidő vége előtt átvettük a vezetést, ami pozitív lökést adott. Úgy jöttünk ki a második húsz percre, hogy mindenképpen megnyerjük az összecsapást. A Falco kétszer is visszajött nyolc pontról, de mi bírtuk jobban erővel a végét, határozottan védekeztünk és kevésbé voltunk fáradtak. A fináléban döntő szerepe van az erőnlétnek, úgy gondolom, mi ebben a tekintetben jobbak vagyunk. Azzal a céllal megyünk pénteken idegenben, hogy befejezzük a döntőt, megszerezzük az aranyérmet.

A klub elnöke, Balássi Imre nem titkolja, büszke arra, amit a szezonban eddig elértek.

- Amikor két éve elkezdtük ezt a munkát, az volt a cél, hogy olyan meccseket rendezzünk, ahol kitesszük a megtelt táblát. Tavaly is telt ház előtt vívtuk a döntőt a Szolnokkal, minden jegy elkelt, de aki be akart jönni, megtehette. Kedden viszont voltak nézők, akik nem tudták a helyszínen megtekinteni

a találkozót, kívül maradtak. Ez nekik szomorúság, a klub szempontjából viszont öröm, hogy ennyien kíváncsiak ránk, szurkolnak nekünk. Erős csapattal vívjuk a finálét, büszke vagyok a fiúkra, arra, amit a szezonban eddig elértünk. Bízom abban, hogy a pénteki akadályt is sikerrel vesszük, lezárjuk a párharcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!