Sport

2017.03.12. 17:45

Ultrafutás a tó partján

Velence - Közel száz ultrafutó veselkedett neki az 50 km-es és a 100 km-es távoknak szombaton, az első OptiVita Ultrafutó Kupán a Velencei-tó partján.

Ferencz Balázs

A Velencei Vízi Vár Stand és Rendezvényközpont volt az első állomása az OptiVita Ultrafutó Kupának, melynek rendezője az IronTeam Szabadidő és Tömegsport Egyesület. A megmérettetésen 100 km-es nyílt futamon, 50 km-es nyílt futamon - egyéni, páros és 4 fős váltóban indultak a futók. A viadal körverseny rendszerű volt ahol egy aszfaltos-térköves kör 5 km-es volt. Az 50 km-es távon a férfiaknál Czunyi Károly végzett az első helyen (3 óra 23perc), második lett Jakab Attila, harmadik pedig Vaczkó Zsolt. A nőknél Bosznay Diána lett a legjobb 4 óra 10 perccel, megelőzve Lipták Zitát és Cseke Lillát.

Fotó: Stehlik Norbert

A 100 km-es versenyen két kategóriában osztottak díjakat. A Magyar Bajnokság férfi résztvevői közül aranyérmes lett Muhari Gábor (SZUFLA Egyesület), aki új csúcsot állított fel, a húsz kört 6 óra 53 perc alatt teljesítette. Őt követte Zabari János, és Magyar József. A nyílt futamon Reichsmann Gábor, Szkridon Gellért, Kovács Ádám volt a befutó. A női versenyzőknél a Magyar Bajnokságban szereplő sportolók közül dr. Lubics Szilvia a Kanizsai Futóklub versenyzője győzött 7 óra 8 perccel, Vágó Boglárka és Kisháziné Zombory Erika előtt.

A nyílt futamon Csákány Krisztina (7 óra) volt az első befutó, a második Evetovics-Balla Hajnalka, a harmadik pedig Moroczea Andrea. A100 km-es távnak volt két páros váltófutó indulója is, itt a Nurses párosa előzte meg a Borbanditákat, a négy fős váltóban a Vércsigák stafétája egyedül indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!