Sport

2015.08.26. 19:15

85. évfordulóját ünnepli a Martonvásári Sport Klub

Martonvásár - Vasárnap ünnepli megalapításának 85. évfordulóját a Martonvásári Sport Klub. A rendezvény 15 órakor kezdődik az MSK Velence megyei I. osztályú rangadó előtt.

Bobory Balázs

Az egyesület 1930-ban alapította Kvassay Sándor, akkori iskolaigazgató és leventeoktató.

A háború előtti időkben területi tornákon vett részt Martonvásár focicsapata, majd 1951-től a Fejér megyei bajnokságban legtöbbször a megye I-ben szerepelt. Két időszakot is ki kell emelni: 1957-1958 között, és 2006-2008 között az NB III-ban szerepelt. 2003 óta a legfiatalabbak a Mustang SE színeiben Patkós Csaba szakmai vezetése alatt edződnek a városban.

A martonvásári Mustang SE jelenti az egyesület jövőjét

Tóth Iván tanár úr 1959-bhen megszervezte a kézilabda szakosztályt, ami a mai napig is kitűnően működik. A 2000-es évek első felében felkerültek az NB II- be, de teremhiány miatt vissza kellett lépni a megyei I. osztályba.

Dr. Grimm Lóránt körzeti főorvos úr elévülhetetlen érdeme volt az egészségre és a sportra nevelés, az ő vezetésével épült a most még meglévő és átalakítás alatt álló nagyszerű sporttelep.

Az SK vezetősége vasárnap 15 órára várja az egyesület korábbi sportolóit, vezetőit, szurkolóit a jubileumi ünnepségre, valamint a 16.30-kor kezdődő Martonvásár -Velence rangadóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!