Sport

2014.07.31. 14:35

Pénteken a Siófok vendége lesz a Fehérvár KC

Székesfehérvár - Két edzőmérkőzésen van túl a Fehérvár KC, amely pénteken, 17 órakor vívja következő találkozóját a siófokiak otthonában. Siti Bea másodedző szoros összecsapást és győzelmet vár.

Horog László

– Az Érd elleni, első meccs kétgólos győzelmet hozott, a második, váci derbi kétgólos vereséget. Minden jel arra mutat, szoros csatákat hoz majd a kora ősszel rajtoló bajnokság.

–Valóban kiegyenlített lesz a mezőny. A korábbi évekhez hasonlóan, a BL-győztes Győr kiemelkedik, a Fradi is roppant erős lesz, ám mögöttük sok a hasonló képességű együttes. Bízom abban, hogy mi is harcban leszünk majd a dobogóért. A keretünk ugyan változott, ám érzésem szerint erősödtünk, amit az őszi bajnokikon szeretnénk is bizonyítani – mondta Siti Bea.

Harmonikus a két edző együttműködése, Siti Bea és Bakó Botond megtalálta a közös hangot. Fotó: a szerző

– Az edzőmeccsekből túlzott következtetéseket nem érdemes levonni, de támpontot adhatnak. Az eddigi mérleg egy győzelem és egy vereség.

– Az Érd ellen kezdtünk, amely előttünk végzett a tavalyi bajnokságban, négygólos hátrányba kerültünk a mérkőzés derekán, de sikerült fordítanunk, végül két góllal, 24-22-re nyertünk, kimondottan jó mérkőzésen. A hét közepén, Vácon vendégszerepeltünk, 22-20-ra kikaptunk. Rosszul kezdtünk, a hazaiak 11-5-re is vezettek, innen kapaszkodtunk vissza, végül kétgólos, tisztességes vereséget szenvedtünk. Pénteken, a jelentősen megerősített Siófok otthonában következik az újabb erőpróba. Úgy gondolom, az új szerzemények beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Szoros meccset, jó játékot várok a pénteki meccsen.

– Két szerb és két japán játékos már aláírt, a horvát átlövő, Dora Lackovic is bemutatkozott, ám leigazolását a klub még nem jelentette be. Miért?

– A válasz egyszerű. Ugyanis még vitatkozunk korábbi klubjával, a ZRK Osijekkel, kell-e nekik nevelési költséget fizetni, illetve mennyit. Ezért nem született még meg a megállapodás. A játékos itt készül, szeretne maradni, s mi is azon vagyunk, hogy a folytatásban nálunk szerepeljen. Bízom benne, hogy az ügy rövidesen megoldódik, hiszen ez az érdeke mindenkinek. Sokoldalú játékos – erről a fehérvári drukkerek az Érd elleni találkozón is meggyőződhettek –, irányító és átlövő poszton is bevethető.

– A két szerb és két japán játékosról mi a véleménye?

– Az előbb szerződtetett Ishitate Mayuko és Tanabe Yuki nem véletlenül meghatározó tagja hazája válogatottjának és szerepelt világversenyen. Az irányító, Mayuko remekül fogja össze a gárdát, a szélső, Yuki is képes váratlan dolgokra. Hasznos tagjai lesznek a gárdának, mint ahogy a kapus, Natasa Savko és az irányító-átlövő, Tanja Bogosavljevic is. Mindannyian szorgalmasak, az új edző, Bakó Botond által favorizált nyitott védekezés elsajátítása munka- és időigényes, de jól haladunk. Meggyőződésem, a bajnoki rajtra ütőképes lesz az együttes. A két japán lány az elkövetkező napokban nem lesz velünk, a válogatottal Dániában edzőtáboroznak, valamint hiányozni fog Mayer Szabina, Horváth Bernadett és Kiss Éva is. Ők a magyar nemzeti együttessel gyakorolnak, készülnek az augusztusban, Kecskeméten megrendezésre kerülő, nemzetközi tornára.

– Említette Bakó Botondot, akivel nemrég kezdte a közös munkát.

– Úgy gondolom, jó párost alkotunk. Botond a nyitott, csapdázásra és labdaszerzésre irányuló játékot tartja célravezetőnek. Fiatal kora ellenére nagyon komoly tudással rendelkezik, ambiciózus és maximalista. Úgy gondolom, a szerződtetése feltétlenül jó húzás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!