Sport

2016.07.17. 20:05

Utolsó állomás a riói olimpia előtt

Székesfehérvár - Világsztárok sokasága flangál Székesfehérvár utcáin. A Diamond League sorozat után talán az év legrangosabb versenye idén is a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj.

Ferencz Balázs

Ismét a Bregyó ad otthont az atlétalegendák, az olimpaii, világ-, és Európa-bajnoki érmesek sokaságával, vagy éppen az ötkarikás játékokra készülő sportolókkal fémjelzett Gyulai Memorialnak.

A verseny idén már kétnapos, így a programban helyet kaphattak az ifjú atlétapalánták is, akik a nagyok versenyszámai között viaskodhattak a Kölyökatlétikai Program keretében. Az ARAK és a VEDAC - mint ahogy az év minden utánpótlásversenyén - most is nagy csatát vívott egymással.

Mindeközben a sztárok a futófolyosón hangolódtak a hétfői megmérettetésre. A világhírű sprinter, Asafa Powell például a riói olimpia előtti utolsó versenyén áll rajthoz.

Tirop (j2) és Kipkemboi (j3) nagy versenyt futottak a női 5000 méteren, Gebreslase (j) a 3. lett Fotó: Fehervar.hu/Bácskai Gergely

- Ez még nem biztos, de az ötkarikás játékokig ez az egyetlen igazán fontos verseny, amin részt veszek - mondta a 100 métert eddig 94 alkalommal 10 másodperc alatt teljesítő sprinter. - Sok múlik majd azon, hogy milyen lesz az idő, de nagyon jó állapotban vagyok. Ha minden a terveimnek megfelelően halad, akkor ismét sikerülhet 10 másodperc alá kerülnöm.

A vasárnap esti időjárás egyre inkább kegyeibe fogadta a női kalapácsvetőket és az 5000 méter női mezőnyét. Az esélyeknek megfelelően a lengyel Anita Wlodarczik 78,10 méteres eredménnyel nyerte a kalapácsvetést, Orbán Éva a 12., Gergelics Cintia a 14. lett.

A kenyai Agnes Jebet Tirop idei legjobbjával (15:02.83) ért elsőként az 5000 méter céljába, honfitársa, Kipkemboi élete legjobbjával lett második. Hétfőn 12.30-kor indul a program a Gyulai Memorial-on, előbb az amatőrök Te mennyit futsz 100-on? versenyét rendezik, a 100-as klasszisok csatája 17.30-kor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!