Sport

2016.11.29. 20:10

Üzenet a távoli vizekre: Hajrá, Fa Nándi!

Fa Nándor 24. napja szeli a hullámokat a Vendée Globe egyszemélyes földkerülő vitorlásversenyen. A barátok és ismerősök közös fotóval üzentek.

Ferencz Balázs

Fa Nándor korábbi segítője, Szipola Antal volt az ötletgazdája annak az akciónak, melyhez mintegy 30 barát és ismerős csatlakozott, hogy egy közös fotóval küldjenek lelki támaszt az Atlanti-óceánon immár 24 napja egyedül hajózó fehérvári hajósnak.


A közös fénykép apropóján invitált érdeklődők nem csupán a buzdító erőt rögzítő és sugárzó pillanatra gyűltek össze, hanem igazán izgalmas és érdekfeszítő kulisszatitkokat hallhattak a Spirit of Hungary szárazföldi csapattagjaitól, Keller Andrástól, Perényi Pétertől és Varga Lajostól. Többek között az olimpiai ezüstérmes birkózó, Rácz Lajos, vagy a világbajnok, olimpai ezüstérmes kajakos, Fidel László is megismerhette a hajóépítés, vagy a verseny részleteit.

A Spirit of Hungary 60 lábas (18 méteres) vitorlás fedélzetén Fa Nándor 23 nap és 8 órával a Vendée Globe Földkerülő vitorlásverseny rajtja után a 16. helyen állt. A magyar hajós buzdítására összegyűlt barátok, ismerősök szakértők tolmácsolásában döbbenhettek rá, hogy a viadal élén haladók űrtechnikával készült hajókkal hasítanak, vagy kézbe vehették a speciálisan készített hajókötélzet darabjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!