Sport

2016.08.30. 16:25

Valóság lett az álmokból

Palermo - Nyáron két magyar futballista is az olasz első osztályba, a Seria A-ba igazolt. Nagy Ádám a Bologna, míg a Puskás Akadémia támadója, Sallai Roland a Palermo csapatához szerződött, ahol a korábbi DVSC-játékos, Balogh Norbert klubtársa lett.

Szupkai Gábor

Az eddigi két fordulóban mindhárom magyar pályára lépett minden mérkőzésen. Sallai Roland vasárnap több mint 40 ezer néző előtt a Giuseppe Meazza Stadionban, az Internazionale ellen igyekezett kellemetlen perceket okozni a milánóiaknak.

- Csak a Palermo volt versenyben az aláírásáért, vagy mások is szerették volna a soraikban tudni?

- Természetesen más klubokkal is tárgyaltunk, akiket most nem nevezhetek meg, de végül a Palermo ajánlata mellett döntöttünk. Volt több olasz csapat, aki érdeklődött, és más országból is kerestek, de ez tűnt a legmegfelelőbbnek a pályafutásom szempontjából.

- Ez az első külföldi klubja, ilyen fiatalon mekkora gondot jelent a beilleszkedés?

- Eleinte nehéz volt az új közeg miatt, nem ismertem senkit a társak közül, kivéve a Balogh Norbit, aki szerencsére rettentően sokat segített az első napokban. Most néhány hét után már jóval könnyebb, napról napra otthonosabban érzem magam Olaszországban.

Sallai Roland (balra) és Roberto Vitiello (jobbra) gyötri az Inter középpályását, Ever Banegát
Fotó: Marco Luzzani - Inter

- Megy már az olasz nyelv?

- Sí! Viccet félretéve, még kevés, amit tudok, de rajta vagyok, hiszen nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy minél jobban és gyorsabban elfogadjanak Palermóban

- Mekkora szintlépés a magyar bajnokság után az olasz első osztály?

- Teljesen más itt minden, de alkalmasnak érzem magam a feladatra. Rengeteget kell még fejlődnöm, de erre itt meg is van a lehetőségem.

- Májusban, mikor kiesett az első osztályból a Puskás Akadémiával, gondolta volna, hogy augusztusban már az Internazionale ellen játszhat a Giuseppe Meazza Stadionban?

- Valóban nagy a kontraszt, álomszerű történet. Elképesztően jó érzés volt pályára lépni egy ilyen szép stadionban, ennyi ember előtt. Arról nem is beszélve, hogy az Inter egy igazi világhírű klub, akik hat éve Bajnokok Ligáját nyertek. Szerencsésnek érzem magam, hogy már rögtön a második fordulóban egy ilyen patinás csapat ellen bizonyíthattam. Ráadásul a második félidő második felében, mikor Balogh Norbit is becserélték, két magyar támadta az Internazionale kapuját, ami igazi kuriózum.

- Kicsit korábban állhatott be vasárnap, miután lesérült egy csapattársa.

- Akkor már javában melegítettem, készültem beállni, de így, hogy Robin Quaison megsérült, valóban kicsit korábban beszállhattam. Persze ezt egyáltalán nem bánom, nagyon örültem. Úgy érzem, bízik bennem az edző, annak ellenére, hogy csak közvetlenül a bajnokság rajtja előtt sikerült ideigazolnom, így túl sok tapasztalata még nincsen velem kapcsolatban.

- A mérkőzés végén az Inter jelenlegi legnagyobb sztárjához, Mauro Icardihoz ment oda. Mit mondott neki?

- Mezt szerettem volna cserélni vele, de azt mondta, valakinek már odaígérte.

- Mindkét fordulóban volt kaput eltaláló lövése. Mikor ünnepelhetjük az első Sallai-gólt a Seria A-ban?

- A nagy számok törvénye alapján előbb vagy utóbb jön majd az is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!