Sport

2016.10.18. 13:25

Várakozáson felül ütöttek - A Fehérvár Badminton tollaslabdázói jól kezdték az idényt

Pécs - A Fehérvár Badminton SE tollaslabdázói újoncként rajtoltak az első osztályú országos csapatbajnokságon, s az első forduló után a második helyen állnak.

Ferencz Balázs

A székesfehérvári együttes az előzetes tervek szerint a harmadik helyért szállt harcba a négycsapatos első osztály nyitó fordulójában. Az elmúlt években egyeduralkodó pécsi Multi Alarm SE, a 18-szoros magyar bajnok debreceni DTC-DSC és budapesti Vízművek csapataival szemben borította a papírformát a fehérvári egylet. Az első mérkőzésen 7-2 arányban győzték le a két női játékosát is nélkülöző Debrecent. Letsch Péter és Mórocz Ákos is meglepte esélyesebb ellenfelét, valamint Hircze Nóra, illetve a Letsch-Dubicz, Ádám-Kömives és Nagy-Szabó-Ádám párosok is győztek. A vasárnapi játéknapon a két maláj vendégjátékost is soraiban tudó pécsiek egyetlen mérkőzést sem veszítve diadalmaskodtak. A hazaiak erőfölényére jellemző, hogy a háromszor kilenc összecsapás után 26-1 arányban nyerték az 1. etapot.

Fotó: Az egyesület felvétele

Az előző idény osztályozójához hasonlóan a Vízművek ellen most is óriási csatát vívott a Badminton. Letsch Péter ezúttal alulmaradt Szerecz Mártonnal szemben, Dubicz Máté pedig Horváth Kristóftól szenvedett vereséget, Hircze Nóra meccslabdáról hibázott Pothorszky Renátával szemben. Mórocz Ákos, és Ádám Anna győzött, így az egyes küzdelmek után 3-2 arányban a Vízmű vezetett. Bár a Hircze-Kömives női páros ezúttal kikapott, a Letsch-Pound kettős 2 szettben és hosszabbításban győzött, a Dubicz-Nagy-Szabó páros pedig döntő szettben hozta a mérkőzést. 4-4-es állásnál így a vegyespárosokon volt a sor, hogy döntsenek. A Nagy-Szabó-Ádám kettős kiélezett meccsen, szintén döntő szettben nyert, így összesítésben 5-4-re győzött a Fehérvár.

Az első forduló után tehát a második helyen állnak a fehérváriak, folytatás január 28-29 én Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!