Sport

2017.02.07. 17:25

Várja a szombati debütálást

Székesfehérvár - Pénteken délután aláírta szerződését, szombaton este érkezett Marosvásárhelyről, vasárnap pedig megtekintette új együttesének Sopron KC elleni, hatalmas csatában, 69-67-re megnyert bajnokiját. A 35 éves amerikai és ghánai állampolgársággal is rendelkező kosaras a klub hatodik légiósa.

Horog László

- A hétvégén látta új társainak bajnokiját. Milyenek az első benyomásai?

- Kedvezőek. Nagy meccs volt, a kétpontos győzelem is igazolta, komoly, kiegyensúlyozott a pontvadászat, sok, hasonló képességű csapattal. Tisztában voltam azzal, hogy a tabella első helyezettje mérkőzik a 8. együttessel, tehát egy középcsapattal. Végig kiélezett meccs volt, örülök, hogy sikerült nyernünk.

Nagyon remélem, szombaton este, a következő, hazai találkozón már én is ott lehetek a parketten. Úgy gondolom, a román és a magyar bajnokság hasonló erősségű. Egy mérkőzést láttam eddig, a vasárnapit, az meggyőzött arról, hogy profi klubhoz kerültem. Mindenki kedves és segítőkész. Tudom, a csapat bajnoki címre tör, azért szerződtettek, hogy ebben segítsek.

Alhaji Mohammed (balra) nagy reményekkel érkezett Fehérvárra, bajnok szeretne lenni a csapattal
Fotó: Simon Erika

- Chicagóban született, a közel hárommiliós metropoliszban. Ezek után furcsa lehet egy százezres, európai település.

- Minden rendben van, jól fogom itt érzeni magam. Szombaton este érkeztem, vasárnap, hétfőn és kedden sétáltam a főutcán, az óváros kimondottan szép, öreg házak szegélyezik. Nyugodt, kedves település. Hasonló nagyságú, kicsivel kisebb, mint Marosvásárhely, ahol legutóbb szerepeltem. Jól éreztem magam Romániában, korábban három éven át játszottam Ploiestiben. Aztán Franciaországban és Koszovóban profiskodtam, majd a BC Mureshez igazoltam.

Az első szezonban minden rendben ment, a másodikban már nem, anyagi gondokkal küzd a klub, ráadásul a vezetők nem voltak korrektek velem szemben. Ezért döntöttem, továbbállok. Több ajánlatot kaptam, az Alba által vázolt lehetőségre mondtam igent. Néhány napja vagyok itt, az első tapasztalataim egyértelműen jók. A csarnok szép, hallottam, hogy a közelmúltban felújították. Az aréna nem túl nagy, a vasárnapi meccsen is kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók, bízom abban, hogy a folytatásban is hasonló hangerővel buzdítanak majd. A marosvásárhelyi kosaras létesítmény kicsivel nagyobb, de ennek nincs jelentősége.

- A szezont megelőzően pályára lépett a kolozsvári tornán a Fehérvár ellen, a derbit a BC Mures 106-97-re nyerte. Emlékszik arra a meccsre?

- Igen, nívós mérkőzés volt. Jól ment nekem a játék, ha jól emlékszem, 26 pontot szereztem. Lehet, a teljesítményem a fehérváriak eszébe jutott, amikor nemrég úgy döntöttek, irányítót igazolnak. A szezon végéig írtam alá szerződést, nyitott vagyok a folytatásra. 35 éves múltam, de nem érzem magam öregnek, úgy érzem, még nagyon jó éveim vannak a parketten. Ha a klubnál elégedettek lesznek velem és én is jól érzem magam, elképzelhető, hogy nem csak fél évet maradok. Annak nagyon örülök, hogy a barátom, James Farr is itt szerepel. Ő segít mindenben.

- Ő is Chicagóban látta meg a napvilágot. Régről ismerik egymást?

- A nyár óta. Együtt tréningeztük, készültünk az új idényre, ugyanazzal az edzővel gyakoroltunk. Aztán ő Fehérvárra szerződött. Akkor meg sem fordult a fejemben, hogy néhány hónap múlva ismét egy csapatot erősítünk.

- Az ön bátyja, a 39 éves Nazr Mohammed nagy sztárnak számít, már nyolc klubban megfordult az NBA-ben, most az Oklahoma City Thunder centere. Akad még kosaras a családban?

- Nem, mi ketten választottuk ezt. Tizenegyen vagyunk testvérek, négy fiút és hét lányt szült édesanyám. Nazr és közöttem szoros a kapcsolat, nem csak a sportról, szinte naponta beszélünk. Ő is beszámol a vele történtekről és én is. A többi testvérem nem kosárlabdázik.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!