Sport

2017.05.17. 17:25

A negyeddöntőt három mérkőzésen letudták a fehérváriak

Három mérkőzésen lezavarta a rájátszás első körét az Alba Fehérvár Puebla Plus együttese. A fehérvári kosarasok várják a következő ellenfelet.

Horog László

A harmadik, KTE-Duna Aszfalt elleni negyeddöntőn már nem kellett megszakadniuk a győzelemért Dzunic Branislav tanítványainak, magabiztos játékkal nyertek, 98-69-re. A száz pontot ugyan nem érték el - ez volt a derbi egyetlen kérdése -, de emiatt egyetlen hazai drukker sem volt csalódott az Alba Regia Sportcsarnokban. Az első meccset hosszabbítás után nyerte a Fehérvár 89-79-re, a másodikat az Alföldön 80-72-re, a kecskemétiek kifulladtak a harmadik összecsapásra. Tulajdonképpen az is csoda volt, hogy a play offba kerültek, meglehetősen mélyről indulva jutottak először a tíz közé, majd a középszakaszban a legjobb nyolcba.

Az Alba vezetőedzője, Dzunic Branislav érthetően elégedett volt tanítványainak kedd esti teljesítményével.

- Örülök, hogy három mérkőzéssel véget ért a negyeddöntőnk. Kedden este már nem volt kérdéses, ki nyeri meg az összecsapást. Egy szoros, aztán egy kicsit szerencsés győzelem után jóval felszabadultabban játszhattunk. A KTE elleni első meccset hosszabbításban nyertük, a másodikat a rendes játékidőben, nyolc ponttal, de tulajdonképpen az is egylabdás meccs volt. Kihasználtuk a kecskeméti győzelem okozta lendületet, a keddi mérkőzésen a játék minden elemében jól teljesítettünk, a Kecskemét pedig bizonyította, hogy komoly ellenfél, megérdemelten jutott idáig. Készülünk az elődöntőre, nem meditálunk azon, ki lesz az ellenfelünk. Bármelyik csapattal is találkozunk, a Zalaegerszeggel vagy a Szolnokkal, megadjuk a megfelelő tiszteletet. Természetesen szeretnénk bejutni a döntőbe, más célunk nem is lehet a folytatásban.

Forray Gábor, a kecskemétiek vezetőedzője nem volt elkeseredett az összecsapás után. Kiemelte, bejött a papírforma, az Alba Fehérvár Puebla Plus együttesének továbbjutása jelenti a realitást.

Taylor hasznos játékára az elődöntőben is szükség lesz

- Nem vitás, a jobbik csapat nyert, harcolhat tovább a bajnoki címért. Büszkeséggel tölt el, hogy az egyik legnagyobb bajnokaspiráns, a legerősebb magyar csapat otthonában az első mérkőzésen kiharcoltuk a hosszabbítást, aztán hazai pályán is méltó partnerek voltunk. Úgy gondolom, ahonnan december közepén elindultunk, a maximumot sikerült kihoztuk ebből a szezonból. Köszönöm a játékosaimnak, a szakmai stábom tagjainak, a klub minden dolgozójának, hogy segítették a munkámat. Amikor a szezon kezdete után nem sokkal hullámvölgybe kerültünk, az egyesület vezetői akkor is hittek bennem, úgy gondolom, meg is háláltuk a bizalmat a játékosaimmal. Mivel fehérvári vagyok, itt kezdtem kosárlabdázni, a gyerekkoromat a Gáz utcai csarnokban töltöttem, most már természetesen szurkolok az Albának, nyerje meg a bajnoki aranyérmet. A szezonban ők a legjobbak.

A fehérváriak amerikai légiósa, a 23 éves Winston Shepard szerint úgy kezdték a keddi bajnokit, hogy lezárják a negyeddöntős párharcot.

- Gratulálok magunknak és a kecskemétieknek is. Nekünk a továbbjutáshoz, amit a lehető leggyorsabban sikerült megoldanunk, a negyeddöntős ellenfélnek pedig azért, mert az első két mérkőzésen maximális erőkifejtésre kényszerítettek bennünket. Jó csapattal találkoztunk, úgy jöttünk ki a hétközi meccsre, hogy lezárjuk a párharcot, ami sikerült is. Nyugodtan készülhetünk az elődöntőre. Markovic a sérülése után már játszhatott legutóbb, remélem, hogy a következő körben már Edwards is ott lehet velünk a parketten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!