Sport

2015.04.15. 17:35

Székesfehérvár 267 millió forinttal támogatja a sportot

Székesfehérvár - A következő hónapok sportfinanszírozással kapcsolatos elképzeléseiről tartott tájékoztatót Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

Ferencz Balázs

Székesfehérvár közgyűlése pénteken tartja soros ülését, ahol a városatyák 267 millió forint sorsáról is dönthetnek, mely összeggel a koronázóváros sportját támogatnák. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy az előterjesztés szerint milliárdos nagyságrendű az az infrastruktúra-fejlesztés, mely a következő hónapokban megvalósul a városban. Ezen fejlesztések pályázatok útján, az állami társasági adókedveznyény segítségével, és azzal az önrésszel kerülhetnek tető alá, mely finanszírozásával támogatja a város az elképzeléseket. A polgármester hozzátette, a Fehérvár AV19 jégkorongszakosztályának közönségcsalogató, eredményes működése, és a kiemelkedő utánpótlásnevelő munka elismeréseként 50 millió forinttal támogatnák a hokisokat, s így összesen 130 milliós közvetlen támogatást könyvelhetne el a klub.

A C-pálya építése májusban indulhat, ha elkészül, több jégidőt kaphatnak a Jégkorong Akadémia fiataljai is
Fotó: Molnár Artúr

Mészáros Attila alpolgármester ismertette az infrastruktura-fejlesztést segítő finanszírozási csomagokat. A Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tornatermében a padlóburkolatot és a kosárlabdapalánkokat cserélnék ki. A munkálatokat tavasszal végzik el a pályázó Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával közösen. A Vodafone Sportcentrumban a külső lépcső és a zajvédő fal megépítéséhez többletforrásra van szükség, a város 4,3 millió forinttal járul hozzá a munkálatok nyár eleji befejezéséhez. A Köfém SC és a Magyar Kézilabda Szövetség tao-s pályázaton nyert támogatást egy, a Széna téri iskola területére tervezett tornacsarnok építésére. A 800 millió forintos beruházás 150 milliós önrészét 70 millióval emelné meg a város, hogy a jelenlegi épülethez illő homlokzatot tudjanak kialakítani a mindennapos iskolai sportot és a női kézilabda-utánpótlást befogadó épületen. A jégcsarnok mellett kialakítandó C-pálya megépítésére a fehérvári jégkorongsport 300 milliós támogatást nyert, a Magyar Jégkorong Szövetség 98 millió forintos önrészt biztosít. A nem várt talajproblémák miatt egy újabb pályázat keretében kért és kapott 108 millió forintos támogatást a fehérvári hoki, ehhez a város 32 millió forintos önrészt biztosít. Mivel a beruházás utófinanszírozása miatt a májusra tervezett építkezés beindítása nehézkes lenne, a város 100 millió forintos visszatérítendő támogatást nyújt, melyet az év végéig kell visszafizetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!