Sport

2017.06.16. 19:25

A Falco végig vezetve nyert hazai pályán, ezzel elodázta a bajnokavatást

SZOMBATHELY - Az első meccset elvesztette, a következő kettőt megnyerte, Vasba azzal a céllal utazott az Alba, hogy megszerzi az aranyérmet. A fehérváriak 82-69-re kikaptak, ezzel 2-2-re alakult a párharc.

Horog László

A kezdés előtt fél órával először a hazaiak érkeztek az Aréna Savaria parkettjére, nagy taps közepette. Kisvártatva jöttek a vendégek is, őket fütty fogadta a hazaiak szektorából, ellenben éljenzés a fehérvári szurkolók által elfoglalt széksorokból. A férfi kosarasok bajnoki döntőjének negyedik felvonására készült a Falco és az Alba, a három győzelemig tartó párharcban utóbbiak álltak jobban, 2-1-re vezettek a péntek esti randevút megelőzően. Úgy készültek, hogy befejezik a küzdelmeket, érthetően nem akarták a döntést vasárnapra hagyni. A kezdés előtt lekapcsolták a villanyt, cikázó, sárga fejlámpa fényénél érkeztek a házigazdák a tett színhelyére.

A Himnuszt ezúttal Danics Dóra énekelte, aztán következett a derbi, amelynek első pontjait Keller Ákos szerezte. Tóth Norbert egalizált szintén közelről, Barham pontjaival pedig már a Falco vezetett, Váradi pedig tovább növelte az előnyt, 7-2. Barham továbbra is elemében volt, a vendégek pontatlanul dobtak, Váradi triplájával 12-4-re alakult az eredmény, Dzunic érthetően időt kért. Váradi közelről is beköszönt, aztán Govens is, Dzunic cserélt, Keller Ákos helyett Farrt küldte be centerben. Az ő kísérletei sem értek célba, miként a frissen beálló Mohammed sem találta el a gyűrűt. Gyengén dobott az Alba, pillanatok alatt elléptek a hazaiak, 19-6-ra. Edwards és Farr révén jött közelebb a vendég (21-14), időt kért a Falco. Az első negyedet Govens középtávolija zárta, kétperces szünetet követő folytatásban a vasiak dirigáltak, majd Markovic hozta közelebb a látogatókat, 25-18. Nem tudott lőtávolon belülre érkezni a Fehérvár, Keller Iván is lehetőséget kapott a bizonyításra, azonnal hintett egy triplát, erre Medford reagált távolról, kétszer is, 32-21. Nem talált a gyűrűbe az Alba, Lóránt és Taylor az első félidő végéig nem szerzett pontot, büntetőből sem. Aztán Lóránt ziccerből végre igen, 35-25-nél Dzunic időt kért. Felváltva estek pontok mindkét oldalon, az első félidő végén 40-30 állt az eredményjelzőn.

Lóránt hármasa nyitotta a második játékrészt, Shepard is betalált, araszolt előre az Alba, a közeledést Váradi és Barham állította meg, 44-37. Gyengén dobtak a fehérváriak, nem hogy az extrák, az átlagosnál picivel jobb teljesítmények hiányoztak, aztán Shepard magára talált, vezérletével 48-42-re zárkóztak a kék-fehérek. Govens is összekapta magát a túloldalon, megint tízre hízott a különbség. Tóth Norbert triplája nyomán Dzunic időt kért (55-43), Váradi ismét belelendült, Shepard a lepattanókat jól szedte, de dobásai nem mentek be, miként Taylor is képtelen volt betalálni - fél óra alatt nem szerzett egyetlen pontot sem -, három negyed után a szombathelyiek 59-47-re vezettek.

Nem találta a ritmust a koronázó városi alakulat, igaz, a vasiak is sokat hibáztak. Farr hármasával tízen belülre került az Alba, de nem sokáig, Barham betörés után volt eredményes, 64-54. Nem tudott lepattanót szedni a Fehérvár, Lóránt néha megvillant, ám Medford pontjaival tartotta a különbséget a Falco. Sőt, növelte, 71-58-nál Dzunic időt kért. Ez sem segített, a Falco végig vezetve,
82-69-re nyert. Végső döntés vasárnap, 21 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Alba Fehérvár 82-69 (23-14, 17-16, 19-17, 23-22)

Szombathely, Aréna Savaria, 3100 néző. V.: Benczur, Győrffy, Söjtöry

Falco: Govens 13/3, Váradi 18/3, Barham 17/9, Pustahvar 5/3, Tóth N. 11/3. Csere: Zigeranovic 3, Kovács P. , Medford 15/6.

Vezetőedző: Srecko Sekulovic.

Alba: Taylor 2, Mohammed 6, Shepard 14/3, Lóránt 9/3, Keller Á. 6. Csere: Edwards 10, Farr 13/3, Markovics 4, Keller I. 3/3.

Vezetőedző: Branislav Dzunic

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!