Sport

2017.01.27. 21:50

Vasba utaznak a fiúk - Szombaton 18 órakor a Falco vendége lesz az Alba Fehérvár

A nemzetközi kupától hét közben elbúcsúztak, a hétvégén az NB I-ben érdekeltek a kék-fehérek. Az Aréna Savariában lépnek pályára.

Horog László

Nagy volt a szomorúság kedden este, a francia Pau-Lacq-Orthez elleni vereség a búcsút jelentette a FIBA Europe Cup küzdelmeiből, a gallok 81-78-as győzelme azt jelentette, ők folytathatják az egyenes kieséses szakaszban. A hétközi meccs után nem sok idő jutott a merengésre, a hétvégén már bajnokin érdekelt Dzunics Braniszlav csapata, a vasi megyeszékhelyen lépnek parkettre. A mérkőzés egyértelműen rangadónak számít, tavaly márciusban a fehérváriak a középszakaszban, kiélezett meccsen szenvedtek kétpontos, 73-71-es vereséget. A hazai sikerben komoly szerepet vállalt az ősz óta a fehérváriaknál pattogtató Bradford Burgess, aki tavasszal Szombathelyen szerepelt - a csődbe került osztrák, határszéli Güssing Knights csapatából érkezett néhány héttel korábban, és 13 pontot dobott, sorsdöntő helyzetekben betalált, három triplát szerezve az összecsapáson.

Az Albának szüksége lesz Justin Edwards (feh.) fifikás játékára
Fotó: Koppán Viktor

A két csapat őszi, Gáz utcai randevúján, a visszavágón, hasonlóan izgalmas mérkőzésen 77-72-re nyert az Alba. Az utolsó pillanatokig nyílt volt a csata, amit a hazaiak azzal nyertek, hogy a végjátékban jobban céloztak. A derbin Winston Shepard 15 pontjával az Alba legeredményesebb játékosa volt, Justin Edwards és Lóránt Péter 14-14 pontot gyűjtött, a másik oldalon is akadtak jó teljesítmények, Lester Feser Medford és Darrin Govens egyaránt 15 pontot termelt. A látogatók listavezetőként utaznak ellenfelükhöz, a Falco nyolcszor nyert és hatszor szenvedett vereséget, ezzel ötödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!