Sport

2017.04.05. 19:05

Az Alba kosarasai csütörtökön Vasban szerepelnek

Miután megnyerte az alapszakaszt, a középső ház első fordulójában pihenhetett az Alba. Csütörtökön 18 órakor lépnek pályára Szombathelyen.

Horog László

A fehérvári kék-fehérek magabiztosan nyerték az alapszakaszt, 21 győzelem mellett mindössze 5 vereséget szenvedtek, a mögöttük következők hárommal kevesebb alkalommal nyertek, ebből következően annyival többször vesztettek. A hétközi rivális Falco múlt vasárnap kezdte szereplését az új etapban, Szolnokon szenvedtek 92-84-es vereséget. Az első két negyedet megnyerték, félidőben öt ponttal vezettek, ám a tavalyi bajnok Vojvoda vezérletével a harmadik tíz percet 30-15-re nyerte, ezzel eldöntötte a nyitott kérdéseket.

A vasiak hazai pályán roppant erősek a szezonban, egyetlen vereséget sem szenvedtek, ami tekintélyt parancsol. Január végén a Fehérvárt magabiztosan verték, 89-61-re, leginkább annak köszönhetően, hogy kintről nagyon precízen céloztak, Váradi és Pustahvar is 5-5 triplát küldött a gyűrűbe. A két gárda fehérvári meccsén, október közepén, a második fordulóban Lóránt Péter és társai győztek, hatalmas csatában, 77-72-re, tehát a szezonban döntetlenre állnak a felek.

Justin Edwards a csapat egyik legfontosabb figurája, a folytatásban is hasonló játékot várnak tőle
Fotó: Koppán Viktor

- Úgy gondolom, a szezon eddigi részével nagyon elégedettek lehetünk. Egy-egy vereség ugyan becsúszott, ami előfordul, de hullámvölgybe nem kerültünk. A szezon lényegi része most következik, fontos, hogy komoly előnyt szereztünk az eddigi meccseken, ugyanis két játékosunk, Tóth Péter és Burgess a szezonban sérülés miatt már nem léphet pályára, Shepard és Mohammed pedig eltiltás miatt kénytelen kihagyni a csütörtöki találkozót. Minden mérkőzés nehéz lesz, ám optimista vagyok a folytatás kapcsán - mondta Lóránt Péter.

A vezetőedző, Dzunic Branislav is érthetően elégedett a szezonban eddig látottakkal.

- Megnyertük az alapszakaszt, méghozzá magabiztosan, ami egyértelműen jó jel a folytatás előtt. Remélem, az első helyen kezdjük a rájátszást is. Minden mérkőzésen úgy lépünk pályára, hogy reális esélyünk van a sikerre.

A sportigazgató, Simon Balázs szerint is dicséretes az eddigi produkció, de a komoly dolgok most dőlnek el.

- A Falco elleni derbi egyértelműen rangadó, a szombathelyiek hazai pályán különösen erősek. Az eddigi teljesítményünkkel maximálisan elégedettek lehetünk valamennyien, amit elterveztünk, azt minden fronton végrehajtottuk. Három győzelem előnyünk van a többiekkel szemben. A hazai kupában és a nemzetközi porondon is úgy teljesítettünk, ami feljogosít bennünket arra, hogy komoly célokat tűzzünk magunk elé a folytatásban is. Ami eddig történt, az szép, de a lényegi rész csak most következik, a fontos dolgok ezután dőlnek el. Ha az eddig mutatott stabil, meggyőző játékot, hozzáállást, küzdőszellemet, harcosságot folytatjuk, elérhetjük céljainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!