Sport

2017.05.11. 17:55

Vasparipák a Csillagvölgyben

Kőszárhegy - Javában zajlik a 2017-es motokrossz szezon, az eddigi futamokon megyénk versenyzői eredményesen szerepeltek. Május 21-én a magyar bajnokságban Csillagvölgy jön a sorban.

V. Varga József

A nyílt magyar bajnokságban külön versenynapon szerepelnek a szeniorok és a juniorok, és külön indulnak az I. osztályú profi, a II. osztályú és az amatőr versenyzők - mondta el az FMH-nak Gáspár Csaba, a Kőszárhegyi Motocross Club elnöke.

A szeniorok eddigi két fordulóján, szenior extrában a kőszárhegyi Adamek Imre, Grósz Béla és Jakli Attila indult. Adamek a bajnoki címre tör, de ellenfelei között a többszörös magyar bajnok, Grillmayer Gábor és Kamrás Károly is ott található. Az első fordulóban, Ácson, Adamek egy futamgyőzelmet szerzett, egyet pedig Grillmayer, a második fordulóban, Hódmezővásárhelyen, fej-fej mellett haladva egy lekörözésnél Adamek elesett, így 0 ponttal fejezte be a viadalt.

Újra benépesül a kőszárhegyi Csillagvölgy május 21-én
Fotó: KMC

A kategória állása két forduló után: 1. Grillmayer 97 pont, 2. Kamrás 84, 3. Grósz Béla 70, 6. Adamek 47. A szuper senior kategóriában két verseny után Jakli a hetedik.

A gyerekeknél, az 50 ccm-ben 7. Bódis Levente (Kőszárhegy). A 65 ccm-ben 2. Nikolics Boldizsár (Székesfehérvári DSF Extrém), 3. Grósz Gergő (Kőszárhegy), 6. Katona Alex (Kőszárhegy), 9. Dobrovics Dusán (DSF), 10. Cservenka Máté (DSF), 11. Osztotics Patrik (Kőszárhegy). A 85 ccm-ben 4. Csömöri Márk (DSF), 9. Kovács Norbert (DSF).

A "nagyoknál" egy forduló ment le eddig, a nyáregyházi pályán. Ezen a versenysorozaton egy másik székesfehérvári egyesület remekel, a Motoaction Monpet Team, ugyanis mind a két elit kategóriában dobogóra álltak, MX2-ben Ragats Roland, míg MX openben Szőke Márk lett harmadik.

MX openben a győzelmet Brian Hsu szerezte meg, aki az idény hátralévő részében a világbajnoki sorozaton és az ADAC német bajnokság futamain indul. A második helyen álló Hugyecz Erik és Szőke Márk egyaránt 42 ponttal jönnek majd Kőszárhegyre, ahol a sorozat második fordulóját rendezik, így hatalmas csata várható. Rajtuk kívül az egész hazai élmezőny is megméretteti magát, nem is beszélve a külföldi versenyzőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!