Sport

2017.02.22. 17:55

Vége a borús dalnak - Az idei szezon utolsó meccsén is kikapott a Fehérvár

Villach - Kedden este Villachban véget ért az EBEL-szezon a Fehérvár AV19 jégkorong csapata számára. Újabb vereséggel zárt a gárda.

Ferencz Balázs

A Fehérvár AV19 részéről szinte teljes érdektelenségbe fulladt az Erste Bank Eishockey Liga véghajrája. Az alsóházi kvalifikáció utolsó összecsapására minden idők legcsonkább fehérvári együttese utazott a Villach SV otthonába, a két kapus mellett 7 védő és 6 csatár korcsolyázott jégre a végső sorrendet már nem befolyásoló találkozón, melyen a Volán 7-3-as vereséget szenvedett.

Justin Maylan (balra) minden bizonnyal utolsó mérkőzését vívta a Fehérvár AV19 mezében
Fotó: Molnár Artúr

- Tizenhárom játékossal és két kapussal utaztunk, ebből hárman egész évben a MOL Ligában játszottak. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a srácok végig keményen küzdöttek, megtettek mindent, amit tudtak a jégen - értékelt a fehérváriak vezetőedzője, Benoit Laporte. -

Az eredménytől függetlenül jó volt látni, hogy a tapasztalt játékosok hogy segítik a fiatalokat, és ahelyett, hogy tíz-tizenötgólos vereséget szenvedtünk volna, ilyen kevés játékossal is küzdöttünk a gólszerzésért. Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, a hazaiak mestere sok lehetőséget adott az első soruknak, az elején pedig túl sok kiállítást kaptunk.

Fontos volt, hogy a harmadik harmadot megnyertük, és bár a mérkőzésen alulmaradtunk, jól küzdöttünk - mondta a tréner, aki nem lehet büszke a csapat idei teljesítményére: a Fehérvár AV19 az utolsó helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!