Sport

2016.01.14. 20:09

Végig magabiztosan játszva, több jó egyéni teljesítménnyel győzött az FKC

Mosonszolnok - A Budaörs elleni győzelem után a Fehérvár KC kézilabdás lányai a Mosonmagyaróvár ellen folytatták a győzelmi szériát.

Szupkai Gábor

MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE-FEHÉRVÁR KC 22-24 (9-11)

Mosonszolnok, 350 néző. Vezette: Horváth P., Marton

MOSONMAGYARÓVÁR: Stojak - Puhalák 2 (1), KISS N. 5 (1), Hanczvikkel 1, Dombi 3, Gyimesi 2, Szepesi 3. Csere: Szemerey (kapus), Vékássy, Csala 1, Morena, Bouti, Katona 2, Bízik, Gerháth 3. Edző: Hlavaty Tamás

FEHÉRVÁR: Herr O. - Csáki 2, HERR A. 8 (1), Isitate 3, MAYER SZ. 5, TÁPAI SZ. 5 (4), Tanabe. Csere: Sipeki (kapus), Hajduch, Kazai 1, Rózsás, Májer K., Hudra, Rideg, Utasi. Edző: Bakó Botond

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/2, ill. 6/5

Herr Anita (feketében) ismét a legeredményesebb játékos lett. Fotó: Molnár Artúr

Továbbra is hibátlan a Fehérvár KC a Mosonmagyaróvár ellen, és szerencsére minden úgy alakult , ahogy azt Bakó Botond, a fehérváriak szakvezetője előre eltervezte. Biljana Bandelier és Emberovics Míra sérülés miatt hiányzott, így nagy fejtörést okozott a mérkőzés előtt védelem összeállítása, de Kazai Anita és Hajduch Csenge pompásan oldotta meg a pótlásukat, és a második félidőben Mayer Szabina helyén védekező Rózsás is kiválóan teljesített. A kapuban Herr Orsolya is jó napot fogott ki. Támadásban pedig mindig volt, aki hozzá tudott tenni, így nem is nagyon volt hullámvölgy az FKC játékában, az első félidőben Herr Anita, a másodikban pedig Mayer Szabina és Mayuko Ishitate jeleskedett a góllövésben. A vége előtt öt perccel hat gólos vendégelőnynél Bakó Botond az egész csapatot lecserélte, és lehetőséget adott ifi és junior játékosainak, akik kicsit megilletődötten játszottak, de a győzelem nem forgott veszélyben.

- Gyakorlatilag csere nélkül játszottuk végig a mérkőzést az utolsó perceket kivéve. Úgy érzem, csapatom motiváltan és lendületesen kézilabdázott. Külön öröm, hogy a legvégén a tizenöt éves korosztály is pályára léphetett - mondta Bakó Botond a mérkőzés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!